Venstre åbner for at justere kvote 2

OPTAG: Skeptisk Venstre-ordfører åbner for at se på kvote 2-optag, mens regeringspartierne lægger op til forsøg med nye optageformer på de videregående uddannelser.

Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, har haft travlt med at skyde regeringens forslag om at ændre optagesystemet ned. Nu åbner han en mulighed på klem for, at Venstre vil justere kvote 2-optaget. <br>
Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, har haft travlt med at skyde regeringens forslag om at ændre optagesystemet ned. Nu åbner han en mulighed på klem for, at Venstre vil justere kvote 2-optaget.
Foto: ft.dk
Mads Bang

Der er flere ting i den nuværende model, som ikke er hensigtsmæssige. Der vil være penge at spare i at mindske frafaldet. Det er vigtigt.

Jeppe Bruus (S)
Forskningsordfører
Fakta
15. marts var sidste frist for kvote 2 ansøgning i år.

I år søgte 51.222 om optag via kvote 2.

Det er en stigning på 1.922 personer, svarende til 4 procent i forhold til sidste års kvote 2 søgning.

Det endelige antal bliver opgjort i begyndelsen af april 2015.


Kilde: ufm.dk

Uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) har igen og igen opfordret til at forbedre matchet mellem uddannelser og studerende. Den opfordring gentager hun ovenpå endnu en rekordansøgningsrunde for kvote 2-ansøgere. Og det bliver ikke ved opfordringerne.

I disse uger er ministeriet i dialog med uddannelsessektoren om, hvor der kan sættes ind for at gøre optaget mere fleksibelt. Ifølge Altingets oplysninger skulle der blandt andet være planer om at begynde flere pilotforsøg med alternative optageformer.

Hidtil har Venstre pandet ethvert tilløb til større ændringer ned, men nu åbner Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen, for at se på kvote 2. Åbningen kommer trods stor skepsis overfor regeringens forslag om at ændre optagelsesprocessen til fordel for andre bedømmelser end karakterer.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00