Modellen for det hele

ØKONOMI: Ny model for benchmarking af forsyningssektoren gør op med ensidigt fokus på driften. Nu skal hele den økonomiske palet tages i betragtning. Altinget møder manden bag modellen.

Ny model for benchmarking af forsyningssektoren vil føre til nye prislofter for selskaberne. Og ifølge Forsyningssekretariatet vil det ikke nødvendigvis være de samme selskaber, som topper ranglisten.
Ny model for benchmarking af forsyningssektoren vil føre til nye prislofter for selskaberne. Og ifølge Forsyningssekretariatet vil det ikke nødvendigvis være de samme selskaber, som topper ranglisten.Foto: www.colourbox.com
Klaus Ulrik Mortensen

Vi forventer, at bøtten i et vist omfang bliver vendt. Det er tanken med den nye model at sikre, at der i endnu højere grad stilles krav til de selskaber, som egentlig skal have dem.

Eske Benn Thomsen
Konstitueret kontorchef, Forsyningssekretariatet

Modeludvikling er ikke et spørgsmål om at give videnskabelig opbakning til noget, som allerede er politisk besluttet. Ideelt set skal det gå den modsatte vej - at man identificerer et potentiale, og efterfølgende træffer en politiske beslutning. Men jeg ved godt, at det ikke altid er sådan, at det foregår.

Peter Bogetoft
Professor i økonomi, Copenhagen Business School

Man skal ikke undervurdere betydningen af en god model. En rigtig model.

En model, som tager højde for alle tænkelige forhold, men samtidig er enkel nok til at være praktisk anvendelig.

Peter Bogetoft har brugt hovedparten af sit arbejdsliv på at jagte en sådan model. Han er professor i økonomi på Copenhagen Business School og kan uden overdrivelse tituleres som landets førende ekspert i benchmarking.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00