Hjort har udsigt til hård kommunal modvind

ANALYSE: 2016 bliver et skæbneår for kommunernes økonomi. Regeringens omprioriteringsbidrag sætter KL på en afgørende prøve, og til efteråret skal der lægges budget for valgåret 2017. Det kommer ikke til at gå stille for sig.

Den offentlige sektor er ikke støbt i beton, lød det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da han ved KL's kommunaløkonomiske forum i Aalborg skulle forsvare og forklare regeringens omprioriteringsbidrag.  
Den offentlige sektor er ikke støbt i beton, lød det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), da han ved KL's kommunaløkonomiske forum i Aalborg skulle forsvare og forklare regeringens omprioriteringsbidrag.  Foto: Henning Bagger/ Scanpix
Kim Rosenkilde
Integrationsminister Inger Støjberg (V) tog på KØF fat på regeringen og KL's forestående 'toparts-forhandlinger' om rammerne for den kommunale integrations indsats. Senere følger treparts-forhandlinger med arbejdsmarkedsparter om samme emne.
Integrationsminister Inger Støjberg (V) tog på KØF fat på regeringen og KL's forestående 'toparts-forhandlinger' om rammerne for den kommunale integrations indsats. Senere følger treparts-forhandlinger med arbejdsmarkedsparter om samme emne. Foto: Henning Bagger/ Scanpix
På KØF's førstedag blev det offentliggjort, at Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) overtager rollen som næstformand i KL fra Erik Nielsen (S). Dermed er han Socialdemokraternes primære kandidat til en eventuel formandspost i KL.
På KØF's førstedag blev det offentliggjort, at Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) overtager rollen som næstformand i KL fra Erik Nielsen (S). Dermed er han Socialdemokraternes primære kandidat til en eventuel formandspost i KL. Foto: Henning Bagger/ Scanpix
KL's formand Martin Damm (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kommer til at tilbringe meget tid med at diskutere flygtninge, integration og kommunale investeringer dette forår.
KL's formand Martin Damm (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) kommer til at tilbringe meget tid med at diskutere flygtninge, integration og kommunale investeringer dette forår. Foto: Henning Bagger/ Scanpix

Nød lærer nøgen kvinde at spinde.

Den gamle kliché sammenfatter på udmærket vis et centralt ræsonnement i finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) forsvar for regeringens omprioriteringsbidrag, som det kom til udtryk på KL’s kommunaløkonomiske forum i Aalborg.

Udvikling af den offentlige sektor kommer ikke af sig selv. Og en effektiv måde at skabe fornyelse og kreativitet er ved at stramme den økonomiske skrue.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00