Debat

DF: Islamismen er blevet en politisk trend

DEBAT: Det er for nemt at give sociale problemer skylden for den stigende radikalisering. Islamismen er derimod en politisk trend, som ikke kan løses med et snuptag. Det skriver retsordfører Peter Skaarup (DF).

Der er meget kort vej fra Minhaj ul-Quran eller visse dele af Det Muslimske Broderskabs ønske om at indføre sharialovgivning af demokratisk vej til al-Qaedas, Islamisk Stats eller Boko Harams ønske om med vold at indføre et islamisk kalifat, skriver Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.
Der er meget kort vej fra Minhaj ul-Quran eller visse dele af Det Muslimske Broderskabs ønske om at indføre sharialovgivning af demokratisk vej til al-Qaedas, Islamisk Stats eller Boko Harams ønske om med vold at indføre et islamisk kalifat, skriver Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.Foto: FT.dk
David Laungaard Lose
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Peter Skaarup (DF)
Retsordfører

Det er det danske samfunds skyld, at unge muslimer ikke bliver integreret, hører man ofte.

Det skyldes mangel på arbejde, mangel på anerkendelse og mangel på respekt – og havde muslimer job, uddannelse og arbejde, så var der ikke problemer med radikalisering i Danmark.

Men det er for nemt. Det er jo ikke kun i Danmark eller i Vesteuropa, der er problemer med stigende radikalisering blandt unge muslimer. Det samme oplever man jo i den arabiske verden, hvor opslutningen til islamistiske bevægelser ved de valg, der har været afholdt i blandt andet Tunesien, Egypten og Libyen har været betragtelig.

I mine øjne er islamiseringen således ikke udelukkende et ”socialt problem”. Islamismen er en politisk trend, der går over verden i disse år på samme måde, som det var rasende populært blandt unge danskere at være kommunist i tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne, således er det i dag populært blandt unge muslimer at have en islamistisk indgangsvinkel til, hvordan samfundets udfordringer løses.

Ingen fremtid i isolation
Problemet er imidlertid, at islamismen som ideologi er endnu farligere end kommunismen, fordi islamismen ofte får et militant udtryk. Der er meget kort vej fra Minhaj ul-Quran eller visse dele af Det Muslimske Broderskabs ønske om at indføre sharialovgivning af demokratisk vej til al-Qaedas, Islamisk Stats eller Boko Harams ønske om med vold at indføre et islamisk kalifat.

I mine øjne er islamiseringen således ikke udelukkende et ”socialt problem”. Islamismen er en politisk trend, der går over verden i disse år på samme måde, som det var rasende populært blandt unge danskere at være kommunist i tresserne og begyndelsen af halvfjerdserne.

Peter Skaarup (DF)
Retsordfører

Derfor er der heller ikke nogen snuptagsløsninger, som vi kan gribe til. Vi bliver nødt til at begrænse indvandringen til vores land fra områder af verden, hvis borgere vi erfaringsmæssigt ved, det er vanskeligt at integrere i det danske samfund. Vi må udvise udlændinge, der er til fare for den danske sikkerhed.

For så vidt angår danske statsborgere, er det en politiopgave at sørge for at overvåge de pågældende. Og så må vi endelig sige til de indvandrere og efterkommere, der er i Danmark, at der ikke er nogen fremtid i at isolere sig fra det omgivende samfund og drømme om, at Danmark bliver forvandlet til et kalifat. Det sker ikke. I stedet bør man forlige sig på, at ens fremtid ligger i Danmark, og at de vilkår, der gælder i Danmark, er givne på forhånd.

Det er der heldigvis også rigtig mange indvandrere, der gør. Også for deres skyld er det vigtigt, at vi slår ned på de islamister, der forsøger at ødelægge deres fremtid i Danmark, for hvis man uddanner sig, arbejder og klarer sig godt, så er Danmark et fantastisk land med store muligheder - også for indvandrere.

Den mulighed skal man gribe i stedet for at sætte sig foran computerskærmen og lade sig indoktrinere af højtråbende muslimske hadprædikanter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Skaarup

MF (DD)
student (Aarhus Katedralskole 1982)









0:000:00