Debat

EU's fælles asylregler til debat

PRÆSENTATION: Hvordan bør fremtiden for EU's fælles asylregler se ud? Det vil Altinget : social tage op til debat den kommende måned. Mød debatpanelet og læs mere.

Foto: Freedom House
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

EU's medlemslande er under et massivt pres for et stigende antal flygtninge, der søger mod EU. Det græske og italienske asylsystem er næsten bukket under, og senest har Danmark stoppet for at sende familier med mindreårige tilbage til Italien.

Hvert land går sine egne veje for at bremse asylstrømmen, mens solidariteten mellem landene er næsten ikke-eksisterende, lyder kritikken. Andre taler om asylshopping.

Har Dublin-systemet udspillet sin rolle? Er der behov for en mere solidarisk fordeling af asylansøgere mellem landene? Eller er det et spørgsmål om at styrke EU’s grænser yderligere?

De spørgsmål ønsker Altinget : social at belyse nærmere og har derfor inviteret seks debattører til at diskutere fremtiden for EU's fælles asylregler.

Læs om debattørerne her:

Rina Ronja KariRina Ronja Kari, spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU.
Rina Ronja Kari er uddannet cand.soc. i Virksomhedsledelse fra RUC. Hun har været aktiv i EU-modstanden siden Euro-afstemningen i 2000 og har været kandidat ved EU-parlamentsvalgene i 2004 og 2009. Hun er nu medlem af Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU. Rina Ronja Kari har særligt interesseret sig for EU's forhold til udviklingslandene og været med til at tilrettelægge flere kampagner om netop dette, hvor fokus har været på såvel handelsaftaler som landbrugsstøtte, eksportstøtte, toldmure og EU´s opbygning af de ydre grænser.

Lone LoklindtLone Loklindt, udviklingsordfører for Det Radikale Venstre.
Lone Loklindt er uddannet fra CBS i Development og Business og har siden arbejdet med blandt andet CSR i Alectia A/S og med B2B-projekter i Håndværksrådets internationale afdeling. Udover posten som Udviklingsordfører er hun desuden ordfører for menneskerettigheder, miljø, eksport- og vækst samt fiskeri.

Anders Primdahl VistisenAnders Vistisen, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.
Anders Vistisen er uddannet cand.jur. og har de seneste tre år arbejdet i Europa-Parlamentet. Han blev valgt til Europa-Parlamentet i 2014 og sidder blandt andet i Parlamentets budgetkontroludvalg, budgetudvalg og Palæstina-delegation. Anders Vistisen er indtil februar 2015 formand for Dansk Folkepartis Ungdom, som han har været i tre år.

Karina Lorentzen DehnhardtKarina Lorentzen Dehnhardt, menneskerettighedsordfører for Socialistisk Folkeparti.
Karina Lorentzen Dehnhardt er uddannet lærer fra Haderslev Statsseminarium. Inden hun blev lærer, blev hun også uddannet akademiøkonom fra Esbjerg Business College med speciale i handel med Østeuropa. Karina Lorentzen Dehnhardt blev første gang valgt ind i Folketinget for Socialistisk Folkeparti i 2007. I dag er hun formand for Retsudvalget og er udover at være retsordfører også dyrevelfærds-, indfødsrets-, integrations-, menneskerettigheds- og grundlovsordfører

Andreas KammAndreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.
Andreas Kamm er cand.mag. i historie fra Odense Universitet. Han skriver, at han har arbejdet for Dansk Flygtningehjælp siden 1979 og har som generalsekretær siden 1998 stået i spidsen for en udvikling, der har betydet, at Dansk Flygtningehjælp i dag er den største danske internationale humanitære organisation med en omsætning, der nærmer sig to mia. kr., og at organisationen forestår en indsats, der når ud til over to millioner flygtninge og fordrevne i 34 lande. En indsats der betød, at Global Journal i 2013 kårede Dansk Flygtningehjælp som verdens bedste humanitære organisation.

Michael DiedringMichael Diedring, generalsekretær, The European Council on Refugees and Exiles (ECRE).
Michael Diedring er uddannet Juris Doctor fra Syracuse University, College of Law. Han er tysk og amerikansk statsborger, men flyttede til Europa i 1995. I løbet af sin karriere har Michael Diedring blandt andet været administrerende direktør for Ceeli Instituttet i Prag, generaldirektør for Baltic Management Institute i Vilnius og vicedirektør i International Bar Association i London. ECRE, som han i dag er generalsekretær for, er en paneuropæisk alliance af 85 ngo'er, som arbejder for at beskytte og fremme rettighederne for flygtninge, asylansøgere og fordrevne personer. ECRE's mission er at fremme etableringen af en retfærdig og human europæisk asylpolitik og praksis i overensstemmelse med internationale menneskerettigheder.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Kamm

Formand for Institut for Menneskerettigheder, fhv. generalsekretær, Dansk Flygtningehjælp 1998-2017
cand.mag. i historie og dansk (Odense Uni. 1978)

Karina Lorentzen Dehnhardt

MF, gruppeformand (SF)
akademiøkonom (Esbjerg Business College. 1997), lærer (Haderslev Statsseminarium. 2002), MA professionel kommunikation (Roskilde Uni. 2018)

Lone Loklindt

1. viceborgmester (R), rådmand og medlem af økonomiudvalget, Frederiksberg Kommune, formand, By- og Erhvervsstrategisk udvalg, medlem, Klima, Plan og Boligudvalget m.fl., formand, Frederiksberg Forsyning, bestyrelsesmedlem, Danva, forperson, Nyt Europa
BA i fransk og engelsk (CBS 1985), cand.merc.int. (CBS 2007), MBA (Bruxelles 1988)

0:000:00