Herning har stor succes med Hækkerups værktøjer

SOCIALSTAFET: Herning Kommune har i flere år haft succes med evidensbaserede metoder i arbejdet med udsatte børn og unge, som Karen Hækkerup ønsker, at endnu flere kommuner skal gøre brug af i fremtiden. Læs, hvordan og hvem de sender stafetten videre til.
Henrik Beyer, Direktør for Børn og Unge, Herning Kommune.
Henrik Beyer, Direktør for Børn og Unge, Herning Kommune.Foto: Herning Kommune

En væsentlig forudsætning for en vellykket implementering af evidensbaserede metoder i behandlingen af udsatte børn og unge er stor politisk opbakning. Det samme gør sig gældende i forhold til de faglige organisationer og uddannelsesinstitutionerne.

Henrik Beyer
Direktør for Børn og Unge, Herning Kommune
Fakta

Altinget | Social og Forebyggelse har sat gang i en såkaldt socialstafet med fokus på alle de gode eksempler på social- og forebyggelsesområdet, der virker og finder sted i kommuner, stat, frivillige organisationer osv. 

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til kommuner, der hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet efter svære sociale problemer.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) satte stafetten i gang med et indlæg 16. marts 2012.

Foreløbige modtagere af stafetten:
Faaborg-Midtfyn Kommune

Af Henrik Beyer
Direktør, Børn og Unge, Herning Kommune

Kvalitet og effekt er nøgleord i Herning Kommunes behandlingstilbud til børn og unge med adfærdsvanskeligheder og deres familier. Derfor står evidensbaserede metoder øverst på dagsordenen i kommunens dagsinstitutioner, skoler, døgninstitutioner, projekter m.m. Det gør de, fordi vi både vil vide, hvad der virker, og hvorfor det virker, så vi hele tiden kan blive dygtigere til at hjælpe de udsatte børn og unge.

Gennemsigtighed for brugerne
Det er vores mål, at alle behandlingstilbud skal give det bedste resultat for borgeren. Derfor skal systematikken og metoderne være gennemsigtige for at sikre vidensdeling og videreudvikling på tværs af faggrupper og behandlingstilbud. Samtidig skal det være klart for borgerne, hvad indholdet i tilbuddet er, og hvilke arbejdsmetoder personalet benytter. For at sikre dette har vi bl.a. arbejdet målrettet med uddannelse, koordinering og tværfagligt samarbejde.

Helhedsorienteret indsats
Børn og Unge har arbejdet med evidensbaserede metoder i behandlingen af adfærdsvanskelige børn og unge siden 2005. I dag favner vores behandlingstilbud børn og unge i alderen 0-17 år samt deres forældre og øvrige netværk. Vi forventer, at alle kommunens behandlingstilbud og institutioner på børne- og ungeområdet vil arbejde mere evidensbaseret i løbet af ganske få år.

0:000:00