Vilhelmsen: Nu skal socialområdet opprioriteres

INTERVIEW: Efter to år med blikket stift rettet mod økonomien er regeringen klar til at sætte mere fokus på det sociale område. Det er meldingen fra den nye socialminister, Annette Vilhelmsen (SF), der især vil have fokus på fattigdom i regeringens kommende 2020-mål for socialområdet.
"De sociale 2020-mål skal hjælpe os til at være mere fokuseret og præcise i, hvordan vi hjælper de mest udsatte," siger socialminister Annette Vilhelmsen (billedet).
"De sociale 2020-mål skal hjælpe os til at være mere fokuseret og præcise i, hvordan vi hjælper de mest udsatte," siger socialminister Annette Vilhelmsen (billedet).Foto: Helle Moos
Kasper Frandsen

Mange udsatte børn kommer ikke ind på en uddannelse, har ringe sundhed og kommer ikke i job - det skal vi gøre bedre. Vi ønsker større social lighed.

Annette Vilhelmsen (SF)
Social-, børne- og integrationsminister
Fakta
Blå bog - Annette Lilja Vilhelmsen

(født 24. oktober 1959 i Svendborg)

MF siden folketingsvalget september 2011. Her var hun blandt andet børne- og undervisningsordfører, erhvervsordfører, familieordfører, handicapordfører, ordfører for landdistrikter og små-øer samt socialordfører.

Hun blev formand for SF i oktober 2012 efter urafstemning. Derefter blev hun erhvervs- og vækstminister.

Annette Vilhelmsen var fra 2001 til 2011 medlem af Kerteminde Byråd, i løbet af perioden blandt andet 2. viceborgmester og formand for børn- og skoleudvalget, arbejdsmarkedsudvalget og det lokale beskæftigelsesråd.

Hun er uddannet kontorassistent fra Svendborg Andels Slagteri i 1979 og uddannet lærer fra Den frie Lærerskole i 1986. Hun har også en cand.pæd. i almen pædagogik fra Danmarks Lærerhøjskole i 2001.

Med regeringsrokaden vil der komme yderligere fokus på det sociale område i anden halvdel af valgperioden frem til 2015. 

Det mener den nye social-, børne- og integrationsminister, Annette Vilhelmsen (SF), der overtog socialområdet fra Karen Hækkerup den 9. august 2013.

"I de første to år har vi haft en fast hånd om økonomien gennem blandt andet vækst- og beskæftigelsesinitiativer. Økonomien er ikke blændende, men der er fremskridt at spore – og det giver blandt andet regeringen og mig som partiformand mulighed for at sætte mere fokus på den sociale dagsorden," lyder det fra den tidligere erhvervs- og vækstminister til Altinget.dk.

0:000:00