Aktører: Regeringens sundhedsudspil var årets bedste nyhed

EXIT 2014: Både læger, patienter og industri nævner regeringens seneste sundhedsudspil som en af årets bedste begivenheder. I kåringen af årets værste er meldingerne mere spredte, men problemer med data i almen praksis nævnes af både patienter og regionerne.

Lægeforeningen ærgrer sig over, at der i 2014 ikke blev gjort mere for at hjælpe de medicinske patienter i forhold til overbelægning.
Lægeforeningen ærgrer sig over, at der i 2014 ikke blev gjort mere for at hjælpe de medicinske patienter i forhold til overbelægning.Foto: Colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Medicintilskudsnævnet tildeler stadig tilskud på en måde, så mange patienter i praksis ikke får adgang til den bedste medicin.

Ida Sofie Jensen
Koncernchef, Lif

Astrid Krag stoppede som sundhedsminister og SF’er og blev socialdemokrat. Få dage efter blev en anden socialdemokrat i form af Nick Hækkerup sundhedsminister. 2014 var kun 30 dage gammel, da denne første store begivenhed på sundhedsområdet tog mediernes overskrifter.

Herefter er 2014 gået med stribevis af store sager, der har taget overskrifterne. Senest i november, da KL og Danske Regioner pludselig offentliggjorde en plan for en mulig fusion. Men spørger man en stribe af de store aktører på sundhedsområdet, så er det ikke ministerskift og chok-forlovelsen mellem KL og Danske Regioner, som fortjener at blive udråbt som det bedste eller det værste på sundhedsområdet i 2014. 

Patienterne
Patientinddragelse er blevet et af de store buzz-words i sundhedsvæsnet, hvilket i årevis har været Danske Patienters helt store kæphest.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00