Arbejdsmedicinere svigter syge klinikassistenter

NYHED: HK kritiserer arbejdsmedicinerne for bevidst at undlade at forholde sig til klinikassistenter, der risikerer at være forgiftet af kviksølv, viser ny rapport.
I dag er det præcis to år siden kviksølvsagen startede, da DR tog sagen op. Nu kritiserer HK arbejdsmedicinerne for at svigte i sagen.
I dag er det præcis to år siden kviksølvsagen startede, da DR tog sagen op. Nu kritiserer HK arbejdsmedicinerne for at svigte i sagen.Foto: Altinget.dk

Det har virket som om arbejdsmedicinerne har villet modgå en udredning af kviksølvets skadevirkninger, blandt andet ved at forsøge at skabe tvivl om eksistensen af et problem og om HK's troværdighed.

Rapport om kviksølvsagen
Fagforeningen HK
Af Ulla Danielsen

I en ny rapport kritiserer fagforbundet HK en del af landets arbejdsmedicinere for at svigte en saglig belysning af kviksølvsagen. Den handler om, hvorvidt 1.747 klinikassistenter er blevet skadet af et giftigt arbejdsliv.

Kviksølvsagen blev i 2005 rejst af DR TV.

Der verserer lignende sager i Norge og Sverige, og ifølge HK er BBC ved at undersøge, om der også i Storbritannien findes klinikassistenter med symptomer på at være påvirket af kviksølv.

0:000:00