Regioner støtter forslag om flerårige budgetter

ØKONOMI: Danske Regioner er enig med Lif i, at økonomien i sundhedsvæsnet fremover bør aftales for mere end ét år ad gangen. Politisk kommentator tror ikke, at det kommer til at ske.

Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Både regering og opposition har tidligere selv været optaget af ideen. Det kunne man godt håbe, at de ville vende tilbage til.

Ulla Astman (S)
Formand, Danske Regioners Sundhedsudvalg

Gør som på forsvarsområdet og andre politikområder. Gå sammen på tværs af de politiske blokke, og lav mindst treårige økonomiske forlig på sundhedsområdet. Sådan lyder opfordringen fra Lægemiddelindustriforeningen (Lif).

”Sundhedsvæsenet har brug for mindst treårige sundhedspolitiske forlig med bred politisk enighed på tværs af partierne. Det skal sikre sundhedsvæsenet en stabil økonomisk udvikling på et fornuftigt niveau,” siger Lifs koncernchef, Ida Sofie Jensen. Meldingen kommer i kølvandet på, at der igen er fokus på, at regionernes budgetter er pressede.

Flere regioner advarer om, at udgifterne stiger så meget, at man muligvis må ty til ekstraordinære besparelser for at få balance mellem bevillinger og udgifter.  

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00