Regionsrådsmedlem kræver RADS undersøgt

MEDICIN: Danske Regioners bestyrelsesmedlem, Charlotte Fischer (R), mener, beslutningsprocessen i RADS er uigennemsigtig, og kræver større klarhed om rådets arbejdsmetoder. Lægeforeningen støtter dog op om RADS.

Foto: www.colourbox.dk
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Lægeforeningen så helst, at man samlede RADS, IRF og Medicintilskudsnævnet i et prioriteringsinstitut, men vi har ikke noget konkret at udsætte på RADS' arbejde.

Michael Dupont
Formand, Lægeforeningens Lægemiddeludvalg

Hvornår kan Rådet for Anvendelsen af Dyr Sygehusmedicin (RADS) anbefale off-label brug af medicin eller medicin, som ikke er godkendt i Danmark?

Sådan lyder nogle af de spørgsmål, som Danske Regioners bestyrelsesmedlem Charlotte Fischer (R) vil have taget op i Danske Regioners bestyrelse.

”Det er et stort problem, at RADS ikke har klare principper for, hvornår de kan anbefale brugen af ikke godkendte lægemidler, og om denne beslutning er en enlig svale eller ny fast praksis. Og generelt så mener jeg også, at det er for svært at gennemskue, hvordan RADS når frem til sine anbefalinger,” siger Charlotte Fischer om rådet, som Danske Regioner oprettede for fem år siden.

0:000:00