Erhvervsgymnasierne vil holde fast i grundforløbet

GYMNASIET: I stedet for at sløjfe gymnasiets grundforløb skal det derimod bredes ud og rundes af med en prøve. Det mener gymnasieudvalget i Danske Erhvervsskoler-Lederne, efter regeringen, SF og de borgerlige har meldt ud, at de er åbne for at ændre på det.
Fremtidens hhx-elever, som får den mørkeblå hue, når de er færdige med gymnasiet, skal fortsat igennem et grundforløb, mener gymnasieudvalget i Danske Erhvervsskoler-Lederne.
Fremtidens hhx-elever, som får den mørkeblå hue, når de er færdige med gymnasiet, skal fortsat igennem et grundforløb, mener gymnasieudvalget i Danske Erhvervsskoler-Lederne.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

De unge ved jo ikke, hvad de forskellige fag og studieretninger på gymnasiet indeholder, når de går i 9. eller 10. klasse. Derfor gør man dem en bjørnetjeneste ved at sende dem ind på en studieretning, som de ikke aner noget om.

René van Laer
Formand for gymnasieudvalget i Danske Erhvervsskoler-Lederne
Fakta

Hvem repræsenterer gymnasieudvalget i Danske Erhvervsskoler-Lederne?

Gymnasieudvalget repræsenterer alle ledere på landets erhvervsgymnasier, det vil sige handelsgymnasiet (hhx) og det tekniske gymnasium (htx).

En del af medlemmerne er dog også med i Gymnasieskolernes Rektorforening, da de også udbyder det almene gymnasium (stx).

Det omvendte er dog ikke tilfældet, eftersom de almene gymnasier ikke kan udbyde hhx og htx. Lovgivningen kræver nemlig, at man også skal udbyde erhvervsuddannelsernes grundforløb inden for henholdsvis det merkantile og det tekniske område for at kunne udbyde hhx og htx.


Kilde: Danske Erhvervsskoler
Gymnasiets grundforløb skal ikke skrottes, men skal derimod bredes meget mere ud og rundes af med en vejledende prøve, som alle elever skal igennem.

På den måde kan gymnasierne vejlede de unge bedre efter de første seks måneder og derved sikre sig, at de ender på den helt rigtige uddannelseshylde.

Det er meldingen fra René van Laer, formand for gymnasieudvalget i Danske Erhvervsskoler-Lederne og direktør for Handelsskolen i København Nord.

Han repræsenterer lederne på landets erhvervsgymnasiale uddannelser, hhx og htx, og han går nu i clinch med Gymnasieskoleres Rektorforening, som gerne vil helt af med grundforløbet.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00