Karina Adsbøl
 svarer 
Mattias Tesfaye

Hvilke initiativer ministeren vil tage på baggrund af Egmont rapporten 2023 vedrørende matematikvanskeligheder for børn i grundskolen?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Børne- og Undervisningsudvalget, Spørgsmål 183

Hvilke initiativer ministeren vil tage på baggrund af Egmont rapporten 2023 vedr. matematikvanskeligheder for børn i grundskolen, herunder også i forhold til talblindhed?

Svar fra fredag den 15. marts 2024

Jeg er bekendt med Egmont Rapporten fra 2023 om matematikvanskeligheder, da jeg har afholdt møde med Egmont Fonden og to af de elever med matematikvanskeligheder, der indgik i rapporten.

I aftalen om Ordblindepakke V fremgår det, at Børne- og Undervisningsministeriet i foråret 2024 vil invitere til et seminar om resultaterne af det hidtidige arbejde med talblindhed og matematikvanskeligheder med deltagelse af bl.a. matematikvejledere, videnspersoner mv.

Ministeriet er i gang med at forberede seminaret, som skal være med til at gøre os klogere på matematikvanskeligheder, herunder talblindhed, og hvor vi kan drøfte, hvordan vi bedst hjælper de elever, som har udfordringer i matematikfaget. Ministeriet har ikke berammet den endelige dato for seminaret endnu, men seminaret afholdes forventeligt i maj.

0:000:00