Elevformand har friskoletilsyn øverst på skemaet

INTERVIEW: Formanden for Danske Skoleelever, Jakob Bonde Nielsen, ser tilsynet med friskolerne som sin helt store sag i den kommende tid. 

"Vi kommer til at følge op på nogle af alle de historier, som har været fremme her over sommeren," siger Jakob Bonde Nielsen om tilsyn med friskolerne. 
"Vi kommer til at følge op på nogle af alle de historier, som har været fremme her over sommeren," siger Jakob Bonde Nielsen om tilsyn med friskolerne. Foto: Danske Skoleelever
Tyson W. Lyall

16-årige Jakob Bonde Nielsen er netop flyttet hjemmefra.

Elevformanden fra Sydhavnen i København er rykket til Aarhus, hvor han skal arbejde fuldtid for Danske Skoleelever i det kommende år.

Her vil han have friskoletilsyn, bedre vejledning og organisationens landskonference på programmet.

Læs om formandens kommende opgaver her:

Hvis man føler sig uretfærdigt behandlet, så skal man gøre alt man kan for at sige autoriteterne imod

Jakob Bonde Nielsen
Formand, Danske Skoleelever

Hvilke tre emner får særligt din opmærksomhed i den kommende politiske sæson?

1. Friskoletilsyn
”Den mest konkrete ting – og noget, som bliver virkelig vigtigt i starten af skoleåret – er tilsynet med friskolerne. Her kommer vi til at presse rigtig meget på, fordi det simpelthen er så galt. Vi kommer til at følge op på nogle af alle de historier, som har været fremme her over sommeren. Vi kommer til at presse på hos ministeren i forhold til at få skærpet tilsynet. Det bliver det næste store træk for os som forening og mig som formand.”

Vi kommer til at presse på hos ministeren i forhold til at få skærpet tilsynet. Det bliver det næste store træk for os som forening og mig som formand

Jakob Bonde Nielsen
Formand, Danske Skoleelever

2. Vejledning
”Ungdomsuddannelses-vejledningen har vi allerede talt en del med ministeren om. Vi ønsker mere erhvervspraktik, brobygning og bedre mulighed for at tale med sin UU-vejleder.”

”Vi har tre tiltag, som ville kunne gøre UU-vejledningen betydeligt bedre. To af dem er sådan set næsten gratis. Det drejer sig om erhvervspraktikken med to ugers praktik i 8. klasse og to uger i 9. klasse, hvor en af dem skal målrettes et job, som kan nås med en erhvervsuddannelse. Den anden er brobygningen, hvor man i 7., 8. og 9. klasse skal i en til to uger til i brobygning. Jeg forestiller mig, at det faktisk bliver til noget i løbet af året. Dem, jeg taler med i det politiske landskab, er meget positivt stemte.”    

”Ved det møde tidligere på året, hvor en række elev-organisationer blev væk, fik jeg mulighed for at sige en helt masse til ministeren. Den mulighed udnyttede vi, og der kom jeg blandt andet ind på de her tiltag. Det virkede som om, de blev tage meget godt imod.”

Dokumentation

Altinget: uddannelse har som indledning på uddannelsesåret 2017-18 bedt formændene for en række organisationer sætte ord på den kommende sæsons vigtigste emner, sager og prioriteter.

Artiklerne med formændene bringes løbende i august.

Læs de foreløbige interview med:

Mette With Hagensen (Skole og Forældre)

Peter Amstrup (Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne)

Hanne Pontoppidan (Uddannelsesforbundet)

Karsten Suhr (Danmarks Private Skoler)

Anders Bondo Christensen (Danmarks Lærerforening)

Claus Hjortdal (Skolelederforeningen)

Verner Rylander-Hansen (Danske HF & VUC)

Anne-Birgitte Rasmussen (Danske Gymnasier)

Annette Nordstrøm Hansen (GL)

Jeppe Rosengård Poulsen (Danske SOSU-skoler)


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00