Kontroversiel Alternativet-kandidat trækker sig

SLUT: Den tidligere talsmand for Grimhøjmoskéen, Mohammad Sabah Ahmad, stiller alligevel ikke op til Folketinget for Alternativet, fordi han har givet forkerte oplysninger om sin alder.

Foto: Kim Haugaard/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Grimhøjmoskéens tidligere talsmand, Mohammad Sabah Ahmad, vil ikke længere stille op som folketingskandidat for Alternativet i Østjyllands Storkreds.

Det skriver han på Facebook.

Han blev oprindeligt valgt som folketingskandidat for partiet mandag aften, men onsdag blev hans kandidatur annulleret. Det skyldtes, at han ikke havde været medlem af Alternativet i tre måneder forud for opstillingen, som det kræves ifølge partiets egne vedtægter.

Alternativets forperson i Østjylland, Birgit Hageneier, sagde onsdag, at hun håbede, at Mohammad Sabah Ahmad ville genopstille til kandidaturet på et senere tidspunkt.

Men torsdag meddeler han så, at det har han ikke i sinde. Begrundelsen er, at han i et debatindlæg i Politiken har taget fejl af sin alder. Han skriver i indlægget, at han var 19 år, da han i 2012 indtelefonerede en bombetrussel til Handelshøjskolen for at slippe for en eksamen. Men i virkeligheden var han 22 år på det pågældende tidspunkt.

Han mener, at fejlen vil øge den allerede store kritik af ham og Alternativet, og da han ikke ønsker at skade partiet, trækker han sig.

Alternativets opstilling af 25-årige Mohammad Sabah Ahmad fik tirsdag hård kritik fra flere partier på Christiansborg, og integrationsminister Inger Støjberg sagde blandt andet, at det er tankevækkende, at Alternativet ”slår armene ud i deres naivitet og inviterer ekstreme holdninger indenfor”.

Mohammad Sabah Ahmad var i tre dage i 2014 talsmand for Grimhøjmoskeen i Aarhus, som den seneste tid har været til heftig debat efter en dokumentar på TV 2.

Han har været medlem af Alternativet siden 1. marts og vil fortsætte i partiet som menigt medlem.

Kære venner og andre Og velkommen til min nok mest læste fb-opdatering nogensinde. I dette blogindlæg tog jeg fejl:...

Posted by Mohammad Sabah Ahmad on Thursday, 7 April 2016
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00