Kras rød kritik af nye asylstramninger: "Skandaløst"

KRITIK: De nye asylstramninger får en hård medfart fra de røde partier, der ikke er med i aftalen. Det er både skandaløst og dybt kritisabelt, at stramningerne skal lynbehandles, så de allerede kan træde i kraft i weekenden, lyder kritikken.

"Det er intet mindre end skandaløst," lyder det fra Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen om hastebehandlingen af de nye asylstramninger.&nbsp;<br>
"Det er intet mindre end skandaløst," lyder det fra Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen om hastebehandlingen af de nye asylstramninger. 
Foto: Lars Salomonsen/BorderPress.dk
Cecilie Gormsen

13 nye asylstramninger blev tirsdag aften til virkelighed, da regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Konservative og Socialdemokraterne nåede frem til en aftale.

Men den nye aftale får hård kritik med på vejen af de partier, som ikke er med i den. Og det handler ikke bare om indholdet, men også om måden og tempoet, hvorpå aftalen skal vedtages. Lovforslaget står nemlig til at blive hastebehandlet, så det allerede kan træde i kraft i weekenden, og det vækker både forundring og vrede.

Hos Enhedslisten kalder politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen det skandaløst, at aftalen skal hastes igennem på omkring tre døgn:

 

Det er intet mindre end skandaløst, at højrefløjen og socialdemokraterne vil haste deres udlændingeaftale igennem på...

Posted by Johanne Schmidt-Nielsen on Tuesday, 17 November 2015

 

Efter planen bliver lovforslaget fremsat onsdag klokken 13, hvorefter det skal førstebehandles i Folketingssalen klokken 17. Anden- og tredjebehandlingen kommer til at foregå fredag, og så kan lovforslaget træde i kraft i weekenden.

Hos Radikale er man også vrede over lynbehandlingen. Radikales Ida Auken har onsdag morgen lagt et billede op af integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen, der skal have læst 101 sider flygtningelovgivning inden i eftermiddag. Auken kritiserer regeringen og aftalepartierne for, at loven ikke når i høring uden for Borgens tykke mure, og hun sammenligner det med, når den udskældte ungarske premierminister Victor Orbán laver love i Ungarn.

 

Her står Sofie med 101 siders flygtninge-lovgivning. Hun fik dem i går kl 17.38 og skal kunne behandle dem i...

Posted by Ida Auken on Wednesday, 18 November 2015

En af grundene, til at regeringen vil lynbehandle det nye lovforslag, kan være, at Folketinget fra næste uge og frem til afstemningen om retsforbeholdet 3. december holder lukket.

Men det er ikke en formildende omstændighed, lyder kritikken, og heller ikke hos SF er der opbakning at hente til hastebehandlingen. Formand Pia Olsen Dyhr kalder det dybt kritisabelt, og hun retter en særlig kritik mod Socialdemokraterne, som det eneste oppositionsparti er gået med i aftalen. 

 

Dybt kritisabelt at Regeringen, de blå partier plus Socialdemokraterne kræver at vi hastebehandler en kæmpe asylpakke på...

Posted by Pia Olsen Dyhr on Tuesday, 17 November 2015

 

Et af punkterne i de nye asylstramninger handler om frihedsberøvelse. Med de nuværende regler kan en udlænding højst frihedsberøves i 72 timer, hvorefter personen skal løslades eller stilles for en dommer. Med de nye stramninger får udlændinge-, integrations- og boligministeren ret til at suspendere kravet, hvis der er behov for at tilbageholde et meget stort antal udlændinge. Og det punkt har fået hård kritik fra både organisationer og politikere.

Alternativet forholder sig også meget kritisk til den nye asylaftale. Uffe Elbæk peger særligt på retssikkerheden.

 

Det er en dybt, dybt problematisk asylaftale som regeringen, dens støttepartier og socialdemokratiet har indgået. Her...

Posted by Uffe Elbæk on Wednesday, 18 November 2015

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Johanne Schmidt-Nielsen

Generalsekretær, Red Barnet
ba.scient.soc. (Roskilde Uni 2007)









0:000:00