Om  
Kristoffer Eriksen
Mads Brügger

Kristoffer Eriksen bliver journalistisk chefredaktør for Mads Brüggers nye medie

Ni dage efter fratrædelsen som chefredaktør for Ekstra Bladet har Kristoffer Eriksen fundet sit nye job. Fremover skal han være journalistisk chefredaktør for Mads Brüggers nye medie, Frihedsbrevet. 

Jon Michelsen

Ekstra Bladets tidligere chefredaktør, Kristoffer Eriksen, skal være journalistisk redaktør for det nyoprettede medie 'Frihedsbrevet'.

Det skriver Ekstra Bladet.

Kristoffer Eriksen var chefredaktør på Ekstra Bladet fra januar 2020, indtil han 19. maj i år fratrådte stillingen med øjeblikkelig virkning.

Fratrædelsen skete i forbindelse med, at Henrik Qvortrup blev ansat som avisens nye ansvarshavende chefredaktør fra 1. juni.

Ni dage efter sit EB-exit har Kristoffer Eriksen nu fundet sit nye job. Fremover skal han være journalistisk redaktør for Frihedsbrevet. Et projekt, han ser frem til:

”Det tiltaler mig meget at få lov til at være med til at bygge noget op fra bunden. Nu har jeg jo lige været en del af Ekstra Bladet, som har 117 år på bagen, men det tiltaler mig også, at jeg kan være med til at opbygge en kultur på det her medie fra bunden,” udtaler han til Ekstra Bladet.

Kristoffer Eriksen skal i sin fremtidige stilling arbejde tæt sammen med Mads Brügger, der er Frihedsbrevets ansvarshavende chefredaktør og medstifter.

Og det bliver ikke første gang, de to skal indgå i et tæt samarbejde. Kristoffer Eriksen var ansat på Radio24syv i fire år, hvor han senest var nyhedschef. I samme periode var Mads Brügger ansat som radiokanalens programchef.

Stillingen som journalistisk chefredaktør betyder blandt andet, at Kristoffer Eriksen får ansvar for at være med til at udvikle og drive mediets journalistisk – en journalistisk linje, der skal være ”fri, uafhængig og magtkritisk”, forklarer han til Ekstra Bladet.

Tiltrædelsen finder sted 1. december.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristoffer Eriksen

Redaktør, Podimo, fhv. chefredaktør, Frihedsbrevet og Ekstra Bladet
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 2011)

Mads Brügger

Direktør og ansv. chefredaktør, Frihedsbrevet, medstifter, Mediehuset Friheden, medejer, R8dio ApS
ba.mag. i film- og medievidenskab (Københavns Uni. 2001)

0:000:00