Om  
Henrik Qvortrup
Kristoffer Eriksen
Pernille Holbøll

Henrik Qvortrup bliver ny chefredaktør hos Ekstra Bladet

Henrik Qvortrup forlader B.T. for at blive ny ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet. En af avisens nuværende chefredaktører Kristoffer Eriksen har samtidig valgt at sige op.

Henrik Qvortrup kommer fra jobbet som politisk redaktør på BT. 
Henrik Qvortrup kommer fra jobbet som politisk redaktør på BT. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Henrik Qvortrup bliver ny chefredaktør på Ekstra Bladet.

Det oplyser JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse. 

“Ekstra Bladet er – når det er skruet rigtigt sammen – indbegrebet af den fjerde statsmagt. Den position agter jeg at udbygge yderligere," udtaler Henrik Qvortrup i pressemeddelelsen.

Den erfarne journalist forlader dermed sin stilling som politisk redaktør på B.T. og tiltræder sin nye stilling hos Ekstra Bladet senest den 1. juli. 

På CV'et har den nye chefredaktør blandet andet titlen som politisk kommentator på Ekstra Bladet, politisk redaktør på TV2, chefredaktør på Se & Hør, chefredaktør på B.T. og særlig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen. 

I 2016 blev Henrik Qvortrup dømt for medvirken til hacking i forbindelse med sagen om Se & Hørs såkaldte ”tys-tys kilde”. Han anerkendte dommen, og fik tre måneders frihedsberøvelse i fodlænke og 200 timers samfundstjeneste. I pressemeddelelsen beskriver Henrik Qvortrup selv Se & Hør-sagen som "mit livs største fejltagelse". 

"Jeg har modtaget min dom og har afsonet den. Og det er klart, at jeg har lært rigtig meget af min fejl," siger han.

Kristoffer Eriksen forlader Ekstra Bladet

Henrik Qvortrup overtager sine nye opgaver fra Pernille Holbøll, som blev konstitueret som ansvarshavende chefredaktør, da Poul Madsen forlod posten 10. marts. Hun var inden det også en del af chefredaktionen, og det vil hun fortsat være efter Qvortrups ankomst. Hun går på barsel i slutningen af maj, og når hun vender tilbage i begyndelsen af 2022 vil hun blive ledende chefredaktør med ansvar for den redaktionelle og organisatoriske udvikling.

Men den anden del af chefredaktionen forbliver ikke på avisen, når Henrik Qvortrup kommer til. Kristoffer Eriksen forlader nemlig avisen, som han i samarbejde med Pernille Holbøll har ledet, og hvor han som chefredaktør havde særligt ansvar for avisens gravergruppe.

Det skriver han på Twitter. 

"Tak til Ekstra Bladets sindssygt dygtige journalister for alle historierne og for at skabe en sjov hverdag. I næste uge kommer der nyt om mine fremtidige gøremål," skriver han og lykønsker den nye chefredaktør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Qvortrup

Podcastvært, kommentator og fhv. ansvarsh. chefredaktør, Ekstra Bladet og Se og Hør
journalist (DMJX 1991)

Kristoffer Eriksen

Redaktør, Podimo, fhv. chefredaktør, Frihedsbrevet og Ekstra Bladet
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 2011)

Pernille Holbøll

Chef for AI og redaktionel innovation, Better Collective
BA i journalistik (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024