Moderaterne afslutter sundhedsturné med en række forslag til strukturreform: "Der skal nogle fundamentale forandringer til"

Nogle opgaver er regionerne for store til at løse, imens de er for små til andre opgaver, lyder det fra Moderaterne, der fredag afslutter deres række af sundhedskonferencer med nye forslag. 

Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Andreas Wind

Regioner eller ej. Allerede nu har Moderaterne en idé om, hvilke forandringer der skal ske i sundhedvæsenet i en ny reform.

Fredag lancerer de en række forslag, som de mener er nødvendige, uanset hvordan diskussionen om regionerne ender.

"Ligegyldigt hvordan strukturen bliver, så er der nogle ting, vi bliver nødt til at forandre. Det handler vores forslag om," siger partiets sundhedsordfører Monika Rubin. 

Forslagene offentliggøres fredag eftermiddag på konference på Christansborg, hvor også udenrigsminister og partiformand Lars Løkke Rasmussen deltager.

"Der er nogle opgaver, som regionerne er for små til at løse, som vi ser det - hvor vi bliver nødt til at trække det op på et nationalt niveau. Og så er der opgaver i det nære, hvor regionerne formentlig er for store," siger Monika Rubin. 

{{toplink}}
Læs også

De seneste måneder har de to moderate sundhedsprofiler turneret landet rundt og talt sundhedspolitik. Ifølge Monika Rubin har formålet været at sikre, at det som Moderaterne kommer til at lægge vægt på i forhandlingerne om en ny strukturreform, også er det fagfolk og boergere finder væsentligt.

"Det har været vigtigt at komme ud og få en fornemmelse af, om der er noget, der har forandret sig, siden vi udviklede vores sundhedspolitik. Er der noget, vi ikke har tænkt over, som vi skal være opmærksomme på?," siger hun.

Fredagens konference er den sidste på rundturen og er en opsamling.

"Vi konstaterer, at der stadigvæk er behov for en sundhedsreform," lyder konklusionen fra Monika Rubin. 









0:000:00