V-politikere glemte at stemme

AFSTEMNING: V-politikere var så optaget af intern uro, at de glemte at stemme. Oppositionen havde nær fået fjernet varighedsbegrænsningen på sygedagpenge.
Regeringen kom kortvarigt i mindretal i Folketinget i spørgsmålet om varighedsbegrænsning af sygedagpenge.
Regeringen kom kortvarigt i mindretal i Folketinget i spørgsmålet om varighedsbegrænsning af sygedagpenge.Foto: www.ft.dk
Kristian Aaskov Nielsen
"Det er utrolig pinligt."

Sådan betegner SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen behandlingen af første punkt på dagsordenen torsdag formiddag i Folketinget. Oppositionen havde for tredje samling i træk fremsat beslutningsforslaget om, at varigshedsbegrænsningen på sygedagpenge skulle fjernes.

Som ved de tidligere tilfælde stod oppositionens forslag til at blive forkastet. Men de borgerlige politikere mødte ikke talstærkt nok frem, da der skulle stemmes.

50 var for, mens 48 var imod, og oppositionen kunne bryde ud i klapsalver.

Problemer med lyden
Folketingets formand Thor Pedersen (V) ville det dog anderledes og indkaldte til ekstra afstemning. Dette med begrundelsen, at lydanlægget, som skulle indikere afstemningen, ikke fungerede. De borgerlige politikere fandt vej til knapperne, og det nye resultat blev 54 for og 61 imod.

Men hele sagen er dybt pinlig for regeringen, mener Eigil Andersen.

"Det var gavn til de syge, at de borgerlige i første omgang tabte den afstemning. Der var lige 3-4 minutter, hvor de syge i Danmark så ud til at få bedre forhold. Desværre blev der lavet en omafstemning," siger Eigil Andersen og forsætter:

"Det er useriøst, at de ikke sørger for at være til stede," siger Eigil Andersen.

V-politikere optaget af interne problemer
Den turbulente start på dagen tog fart, fordi en gruppe Venstre-politikere stod i sidegemakkerne til folketingssalen og diskuterede interne problemer.

Diskussionen gik på, at vindmølletestcenteret i Thy ikke havde været til debat i folketingsgruppen. Derfor overså de så de lysende A-lamper, som præger hele Christiansborg, når det er tid til afstemning.

"Det var så optaget af uroen omkring vindmølletestcenteret, at de ikke fandt det relevant at stemme. Det er manglende respekt for folkestyret," siger Eigil Andersen.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eigil Andersen

journalist (DJH 1976)

Thor Pedersen

Fhv. formand (V), Folketinget, fhv. minister & MF, fhv. statsrevisor, fhv. borgmester, Helsinge Kommune, fhv. adm. direktør, JRS
cand.polit. (Københavns Uni. 1978)

0:000:00