Vælgerne: Løkke sikrer det bedste sundhedsvæsen

MENINGSMÅLING: Danskerne har større tillid til Løkke end til Thorning, når det handler om at sikre et godt og velfungerende sundhedsvæsen.
Hvem er garanten for et velfungerende sundhedsvæsen? Det er Lars Løkke Rasmussen, mener et flertal af danskerne.
Hvem er garanten for et velfungerende sundhedsvæsen? Det er Lars Løkke Rasmussen, mener et flertal af danskerne.Foto: Hasse Ferrold

En borgerlig regering ledet af Lars Løkke Rasmussen (V) er bedst til at sikre et velfungerende sundhedsvæsen. Det mener et flertal på 50 procent af danskerne.

Kun 33 procent af de adspurgte udpeger en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt (S) som den bedste garant for et godt sundhedsvæsen.

Det viser en ny meningsmåling, som analysebureauet A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk. Her blev 1301 repræsentativt udvalgte danskere spurgt om, hvorvidt de mener, at en regering ledet af Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen vil være bedst til at sikre et godt sundhedsvæsen.

Dermed er billedet vendt på hovedet i forhold til en lignende måling, Altinget.dk fik lavet for et år siden.

Hvem er garanten for et velfungerende sundhedsvæsen? Det er Lars Løkke Rasmussen, mener et flertal af danskerne.
Hvem er garanten for et velfungerende sundhedsvæsen? Det er Lars Løkke Rasmussen, mener et flertal af danskerne. Foto: Hasse Ferrold

I november 2011, hvor ministerkontorerne stadig var nyindrettede efter valgsejren to måneder forinden, var det Helle Thorning-Schmidts regering, 50 procent af danskerne pegede på som den bedste til at sikre sundhedsvæsnet de bedst mulige rammer og betingelser.

Dengang skrabede Løkke kun 35,7 procents opbakning til sig på sundhedsområdet.


Læs hele artiklen på Altinget | Christiansborg 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00