Vælgerne svigter Helle Thorning – og Lars Løkke

MÅLING: Socialdemokraterne går tilbage med 3 procentpoint i forhold til seneste meningsmåling. Til gengæld er der også færre, der er tilfredse med statsmnister Lars Løkke Rasmussen (V).
Foto: Soc. dem.
Oliver de Mylius
I forhold til seneste måling er Socialdemokraterne gået tilbage fra 26,5 til 23,7 pct. af stemmerne. SF går frem med et enkelt procentpoint, men da også Enhedslisten og De Radikale går tilbage, står oppositionen stærkt svækket i forhold til VKO-flertallet. Det viser en måling, som Greens har foretaget for Børsen

Tilsyneladende har vælgerne altså reageret negativt på Socialdemokraternes og SF's fælles skatteudspil og signal om regeringssamarbejde, men politisk ordfører Henrik Sass Larsen mener alligevel, at de to partiers tætte samarbejde vil betale sig i længden.

"Når man skaber en ny politisk platform skal man også have tid til at køre den ind. Vi ved godt, at det er et langt sejt slid, men jeg tror, vi vil blive belønnet for, at vi har lagt en så fast kurs" siger han i dag til Børsen.

Også tilbagegang for statsministeren
Til gengæld kan oppositionen glæde sig over, en stigende utilfredshed med statsminister Lars Løkke Rasmusssen. På trods af, at VKO-blokken ligger til at få flertal er der stigende utilfredshed at spore med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Mens 47 procent af danskerne var tilfredse med statsministeren i maj, er det tal nu nede på 38 procent. Mere alarmerende for Løkke er imidlertid den deciderede utilfredshed. Denne andel er vokset fra 18 til 36 procent af danskerne.

Mens den politiske ordfører for De Konservative Henriette Kjær er overbevist om, at statsministerens popularitet vender, så snart Folketinget åbner, så spår politisk kommentator Michael Kristiansen en svær tid for Lars Løkke Rasmussen.

"Han bliver straffet for fumlerierne med burkaer, kamphunde og ministrenes mystiske meldinger om det ene og det andet. Og han bliver også straffet for, at vi endnu ikke ved, hvad han vil - med fokus på klima, krise og kommunalvalg har han sat en fornyelse af regeringen på stand by" udtaler Michael Kristiansen til Børsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Sass Larsen

Adm. direktør, Aktive Ejere, formand, Klasselotteriet, bestyrelsesmedlem, Nordsøenheden
bachelor i HA/forvaltningsstudier (RUC)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00