Debat

Genlæs debat om EU og civilsamfundet

DEBAT: Et debatpanel har sat spot på forholdet mellem EU og civilsamfundet. Læs eller genlæs alle indlæggene her. 

Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

EU får ofte kritik for at lytte mere til virksomheder og erhvervsinteresser end til civilsamfundet og de borgere, som udgør det. Et debatpanel har debatteret indflydelseskanalerne til EU-systemet og har set på, i hvor høj grad det er muligt at få hul igennem.

Læs eller genlæs indlæggene nedenfor.

Handicaporganisationer: Vi bliver tilsidesat i EU

DEBAT: Danske Handicaporganisationer forsøger at blive involveret i det europæiske standardiseringsarbejde. Men det kræver penge, som kun virksomheder med særinteresser på området har, skriver Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer.

Fakta
Civilsamfundet
Altinget har i en række artikler og debatindlæg sat spot på forholdet mellem EU og civilsamfundet. EU får ofte kritik for at lytte mere til virksomheder og erhvervsinteresser end til civilsamfundet og de borgere, som udgør det. Vi vil undersøge indflydelseskanalerne til EU-systemet og se på, i hvor høj grad det er muligt at få hul igennem.
Projektet er støttet af Europa-Nævnet.

Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Bragt 22. april. Læs indlægget her

Idrætsforbund: EU-toget buldrer uden om foreningslivet

DEBAT: EU skal investere langt mere i foreningslivet, end tilfældet er i dag. Det skriver idrætspolitisk chef i Danmarks Idrætsforbund Poul Broberg, der også ønsker mindre komplicerede og bureaukratiske krav for at modtage EU-penge. 

Bragt 29. april. Læs indlægget her

LO: Svært at overdøve erhvervslobbyen i EU

DEBAT: Der skal en enorm indsats til for at overdøve erhvervsinteresserne i EU. Vil civilsamfundet have indflydelse, kræver det derfor ressourcer og alliancepartnere, skriver Marie-Louise Knuppert fra LO.

Bragt 6. maj. Læs indlægget her

FTF: Den sociale dialog tilbage på sporet

DEBAT: Arbejdsgivere og fagbevægelse har på det seneste stået sammen i forsvaret for den såkaldt sociale dialog i EU, der sikrer arbejdsmarkedets parter ret til at indgå aftaler og blive hørt. Det giver håb for fremtiden, skriver Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

Bragt 20. maj. Læs indlægget her.

Globalt Fokus: Styrket EU-tilgang til civilsamfund

DEBAT: EU's globale ambitioner fordrer en struktureret og strategisk tilgang til civilsamfund i de mange lande, hvor EU er repræsenteret. Det går den rigtige vej, men både EU og civilsamfundsorganisationer kan forbedre samarbejdet, skriver Mathias Ljørring, Globalt Fokus.

Bragt 29. maj. Læs indlægget her.

DI: EU lytter også til civilsamfundet

DEBAT: Det er ikke kun erhvervslivets interesser, der bliver hørt i EU. Repræsentanter for civilsamfundet er aktive og bliver taget med på råd, når EU's regler skal skrues sammen, skriver Anders Ladefoged, underdirektør og europapolitisk chef i DI.

Bragt 29. maj. Læs indlægget her

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00