KandidattestenKOMMUNALVALG 2021

Lars Weiss

forSocialdemokratiet
Kommune: Københavns Kommune
Beskæftigelse: Borgmester
  • Kommunalvalg 2009
  • Kommunalvalg 2013
  • Kommunalvalg 2017
  • Kommunalvalg 2021

52 år

Bachelor-/diplomuddannelse

VALGRESULTAT

Lars Weiss fik sjetteflest stemmer i København

Socialdemokratiets Lars Weiss blev med 4.020 personlige stemmer kommunalvalgets sjettestørste stemmesluger i Københavns Kommune. Lars Weiss blev dermed genvalgt som et af Socialdemokratiets ti mandater i København.


Kommunen er inddelt i 53 afstemningsområder. Lars Weisss personlige stemmer fordeler sig på samtlige kommunens valgsteder. Flest stemmer (199) fik han i 4. Øst og færrest (12) i 7. Nord.


Tredobling af personligt stemmetal
Ved kommunalvalget i 2017 blev Lars Weiss valgt med 1.029 personlige stemmer, det svarer til en fremgang på 2.991 stemmer.


Socialdemokratiet fik 17,2 % af stemmerne i København, 10,4 procentpoint mindre end ved 2017-valget og 11,2 procentpoint mindre end på landsplan. To tredjedele af partiets stemmer i kommunen blev afgivet personligt på de 30 opstillede kandidater, heraf gik 12 % til Lars Weiss.

Derfor stiller jeg op til kommunalvalget

Da jeg startede på rådhuset for 12 år siden, var København ved at kæmpe sig gennem et stort efterslæb i den grundlæggende velfærd. Siden da har byen udviklet sig med nye bykvarterer, skoler, børneinstitutioner og steder til kultur-og fritidsliv. Men der er stadig mangel på boliger, der er til at betale.Det er vigtigt, hvis vi skal undgå, at København mister sin styrke: Forskelligheden.

Politiske mærkesager

Byudvikling

København er en fantastisk by, der rummer en stor forskellighed. En by, hvor direktøren kan bo i samme kvarter som kassemedarbejderen. En by, hvor de har børn i samme folkeskole. Skal det fastholdes, skal der bygges flere boliger, for at undgå at boligpriser går helt amok - for at undgå, at København udvikler sig til en ren velhaverenklave

Alle børn skal med

Vi oplever, at altfor mange børn ikke bliver en del af de gode fælledskaber. For mange børn fra ressourcesvage hjem oplever udfordringer i skolen og deltager ikke i et aktivt fritidsliv. Det kan og skal vi gøre noget ved.

Grøn trafik

København har det ambitiøse mål, at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Vi er godt på vej, men skal vi komme helt i mål, skal vi investere mere kollektiv transport, mere i cykelinfrastruktur og gøre det lettere for de familier, der har behov for en bil at vælge den grønne løsning

Personlige spørgsmål

Hvad er din vision for din kommune?

Da jeg startede på rådhuset for 12 år siden, var København ved at kæmpe sig gennem et stort efterslæb i den grundlæggende velfærd. Siden da har byen udviklet sig med nye bykvarterer, skoler, børneinstitutioner og steder til kultur-og fritidsliv. Men der er stadig mangel på boliger, der er til at betale. Blandede boliger er vigtigt, hvis vi skal undgå, at København mister sin styrke: Forskellighed

Hvem ønsker du som borgmester i din kommune?

Sophie Hæstorp Andersen

I hvilke udvalg i kommunen ønsker du at repræsentere dit parti?

Miljø/Klima
Kultur
Teknik

Altinget spørger

Hvem er dit politiske forbillede?

Lars Weiss

Jens Otto Krag. Det var under Krags ledelse, at vi i Danmark udviklede den universelle velfærdsmodel.

Hvem er din favorit musikartist/band

Lars Weiss

Rammstein

Hvad er din favoritfilm

Lars Weiss

Cohen brødrene laver nogle fantastiske film

Hvem er din favoritforfatter

Lars Weiss

Paul Auster

Hvad er dit favorit TV-program

Lars Weiss

Når jeg skal være helt ærlig, ser jeg mest News

Hvad er din favorit radioprogram/podcast

Lars Weiss

Orientering på P1

Hvad er din favoritsport

Lars Weiss

Fodbold tæt forfulgt af cykling

Hvad er din favorit rejsedestination

Lars Weiss

Frankrig

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

0:000:00