Bliv
kontaktet

Børn og unge

I Altingets børn- og ungepolitiske netværk beskæftiger vi os med den politik, de udfordringer og de aktuelle emner, der findes på tværs af børn og ungeområdet. Vi gør det med det formål at bidrage til udvikling og fornyelse af de indsatser og beslutninger, der tages på området, når vi samler aktører fra den offentlige sektor, civilsamfundet og den private sektor til en åben debat i et lukket og fortroligt rum. Til hvert møde sætter vi et særligt tema for dagen og inviterer en oplægsholder, som vil være med til at danne udgangspunktet for de diskussioner og det arbejde, vi lægger op til med netværket. 

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er Pia Allerslev. Pia har et indgående kendskab til børn- og ungeområdet og politiske beslutningsprocesser fra sin tid i Københavns Borgerrepræsentation, først som Kultur- og Fritidsborgmester og senere Børne- og Ungdomsborgmester. Pia er uddannet folkeskolelærer og bestrider i dag en række bestyrelsesposter hos bl.a. GirlTalk, Skolen v. Sorte Hest, MentorDanmark og Hellebro, som giver hende værdifulde indsigter om, hvordan der tænkes og arbejdes strategisk i både organisationer og virksomheder. Pia vil stå i spidsen for at facilitere samarbejder og diskussioner på tværs af gruppens medlemmer, der kan omsættes og bruges i dit daglige professionelle virke.  

Program

Tidligere begivenheder

Vis

1/2-2023

Nina Tejs Jørring, overlæge og forperson, Børn- og Ungdomspsykiatrisk Selskab

10-årsplanen for psykiatrien: Perspektiv fra Børne- og Ungdomspsykiatrien

Sammen med Altingets Socialpolitiske netværk sætter vi fokus på 10-årsplanen for psykiatrien, som politikerne ventes at have vedtaget i sommeren 2022. Problemerne i psykiatrien er så omfattende og komplekse - blandt andet ift. vores børn og unge - at ingen fagfolk gør sig forhåbninger om, at problemerne hurtigt er løst med den kommende plan. 

Til at gøre status og se frem får vi besøg af forperson i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab, Nina Tejs Jørring. Hun har blandt til opgave at følge 10-årsplanen for psykiatrien helt i mål og holder hele vejen igennem særligt fokus på behandling, der inkluderer hele familien. 

Nina arbejder som overlæge i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Region Hovedstaden og har tidligere været leder af Familieterapeutisk team under Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstaden, der behandler de familier, der hverken passer ind i kommunerne eller psykiatrien. Vi hører med udgangspunkt i hendes praksiserfaring fra sundhedsvæsenet, hvad Ninas ønsker til en handleplan er, og hvordan hun arbejder, eller har arbejdet, for at opnå målet.

 

BLOX, Bryghuspladsen, 1473 København K, kl. 9:30-12:30

14/4-2023

Børn og unge i en ny politisk virkelighed?

Først ville Mette Frederiksen være børnenes statsminister og senest var det blevet 'Almas tur' ifølge Socialistisk Folkeparti - med slet skjult reference til kampagnen 'Nu er det Arnes tur'. Børn og unge er et område som politikerne forsøger at profilere sig på. Men hvad kan vi forvente af politisk handling på børn- og ungeområdet på bagkant af Folketingsvalget 2022? Og hvilke politiske kampe skal tages, hvis vi skal de udfordringer til livs, der hersker på børn- og ungeområdet - herunder blandt andet unges stigende mistrivsel.

Det dykker vi nærmere ned i på dagens møde. 

Oplægsholder oplyses snarest.

Mødested tilgår, kl. 9:30-12:30

7/6-2023

Døgnmøde: Ledelse i børnehøjde

Som leder i organisationer der arbejder med børn og unge har man et særligt ansvar. For ikke nok med at man har ansvaret for en række medarbejdere, så har man også ansvaret for at disse medarbejdere står stærkt rustet til at bringe de næste generationer frem i livet. Men hvad kræver det af dig som leder? 

Det sætter vi fokus på, på årets døgnmøde på Kragerup Gods. 

Oplægsholdere oplyses snarest.

Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, kl. 10:00-8:00

5/9-2023

Netværksmøde

Tema og oplægsholder oplyses snarest.

Mødested tilgår., kl. 9:30-12:30

23/11-2023

Eftermiddagsmøde

Tema og oplægsholder oplyses snarest.

Mødested tilgår, kl. 13:30-16:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets børn- og ungenetværk. Udfyld derfor gerne kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder inklusiv et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser