Forsvars- og sikkerhedspolitisk netværk


Altingets forsvars- og sikkerhedspolitiske netværk sætter fokus på dansk og international forsvars- og sikkerhedspolitik. Vi skal blandt andet diskutere forsvarsforlig og implementeringen af dette, men kommer også rundt om både nuværende og fremtidige militære indsatser, cybersikkerhed, Rusland, Arktis og USA. Netværket er en mulighed for at møde nøgleaktører fra feltet og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Programmet er fortsat under udarbejdelse, men nedenfor kan du læse mere om det foreløbige program for 2019.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i midten af september måned 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

 

Arena Summit 2019

Internationale keynote-speakere, relevante fagspecifikke workshops og meget mere - yderligere information følger

Som en del af dit medlemskab får du adgang til vores topmøde ”Arena 2019”, der afholdes i foråret 2019. Her vil du møde ligesindede og interessefæller – du vil opleve inspiration fra uventede områder, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. Du bliver præsenteret for de vigtigste tendenser i version 4.0 af både samfund og industri. Vi undersøger digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet og arbejdet, fremtidens arbejdsmarked og deraf følgende kompetencebehov, behovet for at tænke i bæredygtige løsninger, indretningen af fremtidens velfærdssamfund og udviklingstendensernes betydning for demokratiet.  

Dagen bliver fyldt med inspiration fra en lang række af de vigtigste samfundsaktører og -debattører lige nu. Programmet for dagen vil være sammensat af en række forskellige elementer: Sessioner i plenum med hårdtslående keynote speakers og nyskabende formidlingsgreb. Workshops, hvor der er mulighed for at dykke ned i et tema og mødes med ligesindede, der også er interesserede i at søge inspiration fra andre, der deler interesser og udfordringer. Og rig mulighed for at mødes på tværs og udvide netværket med nye kontakter, der både kan inspirere til nye løsninger her og nu, men som forhåbentlig også kan udvikle sig til nye samarbejder på længere sigt. 

Tivoli, København, torsdag 28. marts 2019 - kl. 09:00-16:30

 

Nyt fra NATO

Liselotte Kjærsgaard Plesner, Danmarks ambassadør i NATO

Til dette møde har vi inviteret Danmarks første kvindelige ambassadør i NATO til at gøre status på de første 18 måneder i posten. Vi får en status på det danske NATO-samarbejde og ser nærmere på, hvilke udfordringer det danske forsvarsforbehold i EU skaber, når det kommer til det bredere NATO-samarbejde. Liselotte Kjærsgaard Plesner er en erfaren diplomat og har bl.a. været ambassadør i Østrig, Slovakiet, Slovenien og Albanien. Vi spørger, hvordan arbejdet i NATO adskiller sig fra hendes tidligere poster og får en analyse af den politiske situation i Østeuropa, hvor højrenationalistiske kræfter og russiske interesser trækker nogle lande længere væk fra internationalt samarbejde.

Det Kongelige Bibliotek, København, mandag 27. maj 2019 kl. 09:30-12:30

 

Dansk-amerikansk forsvarssamarbejde - Trump til Danmark

Philip Chr. Ulrich, udenrigsredaktør, Kongressen.com

Den danske udenrigspolitik og i særdeleshed det danske internationale bidrag i krise- og konfliktområder har i de seneste mange år været bundet op på et tæt samarbejde med USA. Siden Donald Trump blev valgt som amerikansk præsident, har USA i høj grad vendt blikket indad og ført en mere individuel udenrigs- og sikkerhedspolitisk kurs. Danmark har i denne periode vendt blikket mod andre internationale alliancer, men hvordan er den nuværende status på det dansk-amerikanske samarbejde? Hvilken rolle spiller Grønland og Arktis i den dansk-amerikanske relation? Og hvilken indflydelse får præsident Trumps besøg i Danmark for de fremtidige relationer med vores gamle allierede på den anden side af Atlanten? Vi inviterer USA-ekspert Philip Chr. Ulrich, der er udenrigsredaktør på Kongressen.com og har tidligere arbejdet som fuldmægtig ved Institut for Strategi ved Forsvarsakademiet, samt ved Civil-Military Cooperation Centre of Excellence i Holland. Han har desuden skrevet flere bøger om amerikansk politik og præsident Donald Trump.

Ny Kongensgade 10, København, fredag 6. september kl. 09:30-12:30

 

Det årlige forsvarspolitiske døgnmøde

Grønbechs Hotel, Bornholm, Mandag 7. oktober 

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
Velkomst og indlogering på hotellet
Formiddagsmøde og indlæg - "Fremtidens ledelse i det danske forsvar" v. Vilhelm Stefan Holsting, chef for Institut for Ledelse, Forsvarsakademiet
Fælles frokost
Indlæg ved oplægsholder - endnu ikke bekræftet
Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Fremtidens ledelse i det danske forsvar

Vilhelm Stefan Holsting, chef for Institut for Ledelse, Forsvarsakademiet

Til årets døgnmøde sætter vi fokus på fremtidens ledelse i det danske forsvar. Forsvarets opgaver har ændret sig i de seneste år, hvilket stiller nye krav til ledere i forsvaret. I det seneste forsvarsforlig er nye opgaver med øget fokus på cybersikkerhed, støtte til beredskab og politi og sikring i forbindelse med terrortrusler fremhævet som vigtige opgaver for fremtidens danske forsvar. Sammen med en generel udvikling i håndteringen af internationale krisesituationer i konfliktområder stiller disse opgaver nye krav til ledere i forsvaret. Vi spørger chef for Institut for Ledelse ved Forsvarsakademiet, Vilhelm Stefan Holsting, hvilke områder FAK fokuserer på, når de skal uddanne fremtidens ledere i forsvaret. 

Grønbechs Hotel, Allinge, mandag 7. oktober

 

Fremtiden for dansk forsvarspolitik

Forsvarsordførere fra politiske partier

Til årets sidste møde får vi besøg af forsvarsordførere fra en række politiske partier til en diskussion om fremtiden for det danske forsvar og den danske forsvarsindustri. Vi spørger ordførerne, hvilke opgaver det danske forsvar skal løse i fremtiden. Hvordan styrker vi den danske forsvarsindustri? Hvordan fastholder vi dygtige og ambitiøse medarbejdere i forsvaret? Og hvordan det danske forsvar kan arbejde tættere sammen med både private virksomeheder, forsknings- og uddannelsesinstitutioner og resten af det omkringliggende samfund.

Ny Kongensgade 10, København, december 2019 - endelig dato endnu ikke bekræftet

 

Programmet opdateres løbende

 

Med forbehold for ændringer

 

Om Altinget

Altinget er et prisvindende, privatejet, politisk neutralt netmedium grundlagt i januar 2000 med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Vi udgiver 20 fagpolitiske nyhedsportaler og er blandt de mest citerede politiske medier i Danmark. Dertil kommer to gratis netaviser (en med overblik over dansk politik og en om civilsamfundet), to årlige magasinudgivelser samt flere konferencer. Efter stigende efterspørgsel fra vores læsere udvidede vi i 2016 vores online-platform med fysiske netværk, hvor medlemmerne bliver bundet sammen i eksklusive netværksgrupper med fokus på nichepolitiske problemstillinger. Vi kalder det den politiske ARENA, fordi man mødes om aktuelle, centrale politiske emner i et fælles og fortroligt rum.