Bliv
kontaktet

Forsvar og sikkerhed

Altingets forsvars- og sikkerhedspolitiske netværk sætter fokus på dansk og international forsvars- og sikkerhedspolitik. I netværket mødes nøgleaktører fra Forsvaret samt andre offentlige instanser med private aktører for at drøfte løsninger på aktuelle problemstillinger. 

 

Mødeleder

Netværket faciliteres af Lars Bangert Struwe, generalsekretær i Atlantsammenslutningen, som med sine mange års erfaring inden for forsvars- og sikkerhedspolitik vil diskutere og reflektere med gruppen. 

Program

9/9-2020

Det årlige forsvarspolitiske døgnmøde

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omgivet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere og supplere det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, restaurant Vilhelm, og et besøg i hotelbaren Øltinget.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:00

Peter Alexa, brigadegeneral, chef, Planlægnings- og Koordinationsdivision, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

Forsvarets indkøb bliver mere risikable

Forsvaret skal i løbet af de kommende år købe en stor mængde nyt materiel til de tre værn samt specialstyrkerne, hjemmeværket og beredskabet. Samtidig gør en ny indkøbspolitik det lettere for små danske virksomheder at blive leverandører til Forsvaret. Men det øger også risikoen for Forsvaret, erkender Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Til dagens møde vil Peter Alexa fortælle om fremtidige investeringer i forsvarsmateriel set i lyset af både den nye indkøbspolitik og den nuværende forsvars- og udenrigspolitiske situation.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 10:00

Martin Marcussen, professor, Institut for Statskundskab, KU

Den danske diplomatiske tjeneste skal styrkes

Små lande har behov for al den hjælp, de kan få på den internationale scene. De knytter sig typisk til en stor stat, der til gengæld tilbyder dem beskyttelse. De slutter sig også ofte til en række mellemstatslige organisationer, hvor de sammen med andre små stater kan lave alliancer. For en lille stat er dens diplomatiske tjeneste derfor helt afgørende, og ifølge Martin Marcussen er den danske diplomatiske tjeneste alt for lille og mangler akut driftsmidler, som kan anvendes til dagsordensættende diplomatisk aktivitet. Hvordan vender vi skuden og styrker den diplomatiske tjenestes evne til at gøre udenlandske diplomater til en ressource af viden og kontakter, der kan bruges til at opnå indflydelse ude i verden?

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 13:00

17/11-2020

Trine Bramsen, forsvarsminister

En status på Danmarks forsvarspolitik

Til dagens møde har vi inviteret forsvarsminister Trine Bramsen forbi til en debat om regeringens strategi for det danske forsvar og Danmarks forsvarspolitik. Hvad kan vi forvente os af de kommende år? Hvordan prioriterer regeringen?

Altinget, Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30

12/1-2021

Thomas Winkler, arktisk ambassadør

Hvordan manøvrerer vi, når stormagterne spiller med musklerne i Arktis?

Thomas Winkler er trådt ind i et eskalerende stormagtsspil mellem USA, Rusland og Kina med sin nye rolle som arktisk ambassadør. Ambassadøren vil på dagens møde tegne et øjebliksbillede af situationen i Arktis og svarene på de strategiske udfordringer, som Rigsfællesskabet står med.

Altinget, Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30

14/4-2021

Ordførere fra Folketingets partier

Ordførerdebat - cybertruslen og cybersikkerhed

Til dagens møde samles Altingets forsvarspolitiske, Altingets cybersikkerhedspolitiske netværk og en række forsvars- og it-ordførere om en fælles dagsorden - cybertruslen og cybersikkerhed i Danmark. Hvordan håndterer vi cybertruslen - både set fra et teknisk, forsvarsmæssigt og politisk perspektiv? Hvilke prioriteringer har partierne, og falder de i tråd med de fagprofessionelles udfordringer? 

 

Altinget, Ny Kongensgade 10, København, kl. 13:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets forsvars- og sikkerhedspolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af feltet.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser