Kulturpolitisk netværk


Altingets kulturpolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører fra den danske kulturpolitiske arena og erfaringsudveksle med ligesindede. Altingets netværksmodel inkluderer fem møder om året, heraf af ét på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet. Nedenfor kan du se det foreløbige program.

Til hvert møde inviteres en interessant nøgleaktør på området, embedsmand, politiker, ekspert, lobbyist eller andet, til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, og på denne måde lægge op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Programmet for 2017-2018 kan du se nedenfor. Du kan ligeledes se programmet for sidste år her.

 

En vild og digital fremtid


Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver i Digitaltaktik.dk

Digitalisering - hvordan skal kunstmuseer & andre følge med i udviklingen af nye digitale strategier og platforme? Mulighederne er mange, men forvirringen kan samtidig være stor. Benjamin Ruud Elberth deler ud af sine erfaringer fra en konstant foranderlig verden på netværkets første møde. 

Bredgade 30, onsdag 10. januar 2018 kl. 09.00-12.00

 


Goboat - en kulturskabende virksomhed af unge til unge 


Anders Mørck - CEO & Founder af Goboat

Hvordan tænker man ungdommen med? Anders Mørck er stifter af Goboat, som udlejer både til alle, der har lyst til at sejle en tur. Du behøver intet bevis for at bruge Goboat, og drengene bag foretagendet mener selv, at de bidrager til Danmarks kulturfællesskab. Udover udlejning af både arrangerer de fx også koncerter på havet. Anders vil tale om sine erfaringer med at samle mennesker og uddybe, hvorfor og hvordan hans team startede Goboat. Arrangementet giver rig mulighed for at sænke skuldrene med et glas vin over tapas i idylliske omgivelser à la fransk landsted bagved Ubbes Vinhandel beliggende lige overfor Christiansborg.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, torsdag 15. marts 2018 kl. 15.00-18.00 

 

Kulturdøgnet - onsdag 23. maj 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm, og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Formiddagsmøde og indlæg ved relevant oplægsholder
- Fælles frokost
- Indlæg ved Christian Have, kreativ direktør for Have Kommunikation
- Workshop
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
- Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem.
 

Skab en forretning

Christian Have, kreativ direktør for Have Kommunikation

En stor del af de udøvende kunstnere er selvstændige næringsdrivende. Så hvordan driver man en forretning? Hvilke forretningsmodeller eller partnerskaber er nyttige, og hvor skal man begynde? Christian Have er en af kulturens markante stemmer, og deler denne gang ud af sine erfaringer på Bornholm.

(Grønbechs Hotel, Bornholm)

 

En status på public service

 

Connie Hedegaard, formand for public-service udvalget, formand for Concito, fhv. EU-kommissær

Public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen har siden 2015 arbejdet med scenarier for danske mediers fremtid, herunder særligt public service-mediernes vilkår. Hvad kan public service, og hvad skal det kunne i fremtiden? Connie Hedegaard vil præsentere udvalgets konklusioner.

Børsbygningen, onsdag 15. august 2018, kl. 9.00-12.00

 

 
En status på kulturpolitikken

Mette Bock (LA), kultur- og kirkeminister

Hvordan skal fremtidens kulturpolitik se ud? Vi følger op på de emner, vi har diskuteret i løbet af året og præsenterer dem for kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA).  

Børsbygningen, onsdag 10. oktober 2018, kl. 9.00-12.00

  

(Med forbehold for ændringer)