Bliv
kontaktet

Kultur

I Altingets kulturpolitiske netværk stiller vi skarpt på den danske kulturpolitik og sætter fokus på vilkårene for landets kulturinstitutioner. Vi samler fagprofessionelle fra bl.a. museer, biblioteker, scenekunst og kommuner til diskussioner om kulturpolitik, digitalisering, frivillighed og en masse andre temaer, der er med til at præge den alsidige danske kulturscene. Med input fra eksperter, forskere, fagfolk og politikere bringer vi kulturen ind i et fortroligt rum, hvor der er plads til faglig sparring og meningsudvekslinger.

Mødeleder

Netværkets møder styres af Lasse Marker, der er medstifter af rådgivningsbureauet Rasmussen & Marker og blandt andet har en fortid i Danmarks Radio. Lasse Marker rådgiver blandt andet kulturaktører i kommunikation, politisk interessevaretagelse og strategisk brug af sociale medier. Lasse er stor fortaler for at ruske op i kulturlivet og udfordre de gængse tanker i det danske kulturliv.

Program

29/9-2020

Altingets årlige kulturpolitiske døgnmøde

På det årlige kulturpolitiske døgnmøde sætter vi fokus på den digitale udvikling på kulturområdet. Biografer, teatre, koncertsale og kunstudstillinger kæmper alle om kulturforbrugernes opmærksomhed, men udfordres samtidig af streamingtjenester, youtube-kanaler, podcast og lydbøger. Kultur er ikke længere noget, som indtages og opleves i ophøjet stilhed i mørklagte sale og marmorklædte museer. Kultur er en del af vores hverdag og kan opleves, mens vi cykler på arbejde eller skræller kartofler. Kulturen er flyttet ind i vores stuer eller måske snarere ned i vores lommer. Men hvordan har den digitale udvikling præget opfattelsen og forbruget af kultur. Og hvordan har kulturen udviklet sig? Vi inviterer to oplægsholdere med til Bornholm for at gøre os klogere på kulturens digitale udvikling og ser nærmere på, hvordan traditionelle kulturinstitutioner kan gå nye digitale veje.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:20

Filip Lau, founding partner | Red Associates

Få dybere viden om behov og adfærd og skab bedre produkter

Med fødderne solidt plantet i sociologiske kerneprincipper, vil stifter af konsulentbureauet Red Associates, Filip Lau berette om sit arbejde med at hjælpe store internationale virksomheder som LEGO og Adidas med at få en dybere forståelse for deres kunder. Herudfra har virksomhederne bedre kunne skabe og markedsføre kommercielle produkter, der passer til deres kunders behov og adfærd. Filip Lau vil på døgnmødet hjælpe med en bedre forståelse af og værktøjer til, hvordan man som kulturinstitution kan skabe og markedsføre oplevelser og produkter, der giver resultater på bundlinjen. 

Grønbechs Hotel, kl. 10:00

Villads Andersen, fhv. taleskriver for Statsminister Mette Frederiksen (S)

Kultur politikkens maskinrum - set indefra

Villads Andersen var som taleskriver med til at gøre Mette Frederiksen (S) til statsminister. I dette oplæg bringer Villads os helt tæt på regeringens top og giver et unikt indblik i, hvordan politik – herunder kulturpolitik - bliver skabt. Han fortæller anekdoter om regeringens syn på kultur og giver værktøjer til, hvordan man som kulturaktør kan påvirke politiske beslutninger på Christiansborg.   

Grønbechs hotel, kl. 13:00

3/11-2020

Gitte Mikkelsen, programleder, RFX Viden, Roskilde Festival

Hvordan engagerer og leder man frivillige?

Mange kulturinstitutioner har stor glæde og nytte af hjælp fra frivillige kræfter, når der skal planlægges, arrangeres og afvikles kulturarrangementer rundt om i landet. Men hvordan leder man en flok frivillige, og hvordan organiserer man området, så det på den ene side bliver en væsentlig ressource og på den anden side beholder den umiddelbarhed og entusiasme, der er så symptomatisk for frivillige? Roskilde Festival engagerer hvert år tusindvis af frivillige, der sammen er med til at skabe Danmarks 5. største by i festivalugen. Men hvordan arbejder Roskilde målrettet med ledelse af de mange frivillige? Og hvordan sikrer de, at de frivillige kommer igen år efter år, så de kan give deres erfaringer videre til nye? Vi får selskab af Gitte Mikkelsen, der er programleder for festivalens nye initiativ RFX Viden, der bl.a. skal formidle viden og erfaringer fra Danmarks største festival.

Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30

13/1-2021

Astrid Haug, forfatter, fhv særlig rådgiver i kultur ministeriet og indehaver af Astrig Haug Bureau

Kultur og digitalisering - Fremtiden tilhører de frygtløse

Der bliver talt om ny teknologi alle steder, men hvad betyder, når alle brancher bliver digitaliserede, og der dermed er teknologi i alt? Digitalisering er et spørgsmål om, hvordan vi griber verden an. Om vi frygtsomt overlader det til andre at finde svarene og tage chancer. Eller om vi frygtløst kaster os ud i nye eventyr og finder de rette løsninger i de muligheder, som teknologien medfører. 

Astrid Haug har i sin bog “Fremtiden tilhører de frygtløse – en guide til den digitale forretningsudvikling” undersøgt, hvordan vi som virksomhed, samfund og individer skal navigere i en verden, der bliver mere og mere digital. 
I dette inspirerende og optimistisk foredrag forklarer Astrid Haug nogle af de nyeste tendenser inden for digitalisering, kommunikation og disruption, og giver jer samtidig gode råd til de mange forandringer. Og hun lader det ikke blive ved snakken.

Som opfølgning vil vi i netværket afholde workshop, for at tage værktøjerne ned i øjenhøjde og gøre dem anvendelige i vores egne praksisser.

Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

16/3-2021

Mere information om omlægsholdere følger

Temadag: Kulturen som udgangspunkt - Hvordan skaber vi fremtidens rammer for et godt og bæredygtigt kultursamfund?

På dette formiddagsmøde vil vi med udgangspunkt i den aktuelle kulturdebat, diskutere og arbejde med den moderne kulturinstitutions plads på dagsordenen.

Derfor inviteres Altinget til en dag hvor vi sammen kan sætte fokus på, hvordan man skaber de bedste rammer for fremtidens kultursamfund. Kan vi styrke arbejdet på tværs af institutionerne? Hvilke udfordringer støder vi på, og kan vi hjælpe hinanden med disse?

 

Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets kulturpolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af den kulturpolitiske arena.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser