Kulturpolitisk netværk


Altingets kulturpolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører fra den danske kulturpolitiske arena og erfaringsudveksle med ligesindede. Altingets netværksmodel inkluderer fem møder om året, heraf af ét på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet. Nedenfor kan du se det foreløbige program.

Til hvert møde inviteres en interessant nøgleaktør på området, embedsmand, politiker, ekspert, lobbyist eller andet, til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, og på denne måde lægge op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Programmet for 2017-2018 kan du se nedenfor. Du kan ligeledes se programmet for sidste år her.

 

En vild og digital fremtid


Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver i Digitaltaktik.dk

Digitalisering - hvordan skal kunstmuseer & andre følge med i udviklingen af nye digitale strategier og platforme? Mulighederne er mange, men forvirringen kan samtidig være stor. Benjamin Ruud Elberth deler ud af sine erfaringer fra en konstant foranderlig verden på netværkets første møde. 

Bredgade 30, onsdag 10. januar 2018 kl. 09.00-12.00

 


Goboat - en kulturskabende virksomhed af unge til unge 


Anders Mørck - CEO & Founder af Goboat

Hvordan tænker man ungdommen med? Anders Mørck er stifter af Goboat, som udlejer både til alle, der har lyst til at sejle en tur. Du behøver intet bevis for at bruge Goboat, og drengene bag foretagendet mener selv, at de bidrager til Danmarks kulturfællesskab. Udover udlejning af både arrangerer de fx også koncerter på havet. Anders vil tale om sine erfaringer med at samle mennesker og uddybe, hvorfor og hvordan hans team startede Goboat. Arrangementet giver rig mulighed for at sænke skuldrene med et glas vin over tapas i idylliske omgivelser à la fransk landsted bagved Ubbes Vinhandel beliggende lige overfor Christiansborg.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, torsdag 15. marts 2018 kl. 15.00-18.00 

 

Kulturdøgnet - onsdag 23. maj 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm, og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Formiddagsmøde og indlæg ved Christian Have, kreativ direktør for Have Kommunikation
- Fælles frokost
- Indlæg ved Mads Akselbo Holm, direktør Foreningen Folkemødet Bornholm
- Workshop
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
- Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem.
 

Fra bidragsyder til partner

Christian Have, kreativ direktør i Have Kommunikation
Vi oplever i disse år en udvikling, hvor staten, kommuner, fonde og erhvervslivet ikke længere blot vil være bidragsydere, men i højere grad ønsker at være partnere, der er med til at udvikle indholdet. Hvorfor ser vi denne udvikling, og hvad betyder det for, hvordan man som kulturinstitution skal agere?

 

 

Et Folkemøde for alle

Mads Akselbo Holm, direktør Foreningen Folkemødet Bornholm

Folkemødet skal skabe rammerne for en uformel politisk dialog mellem magten og folket. I takt med at Folkemødet er vokset fra år til år, er bekymringen for, at festivalen er blevet for elitær vokset med. Hvordan balancerer man mellem det kommercielle og den demokratiske legitimitet? Og hvad er Folkemødets overvejelser, når de indgår partnerskaber? Mads Akselbo Holm deler sine erfaringer og trækker paralleller til kulturlivet, der står over for et krav om øget egenindtjening.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, onsdag 23. maj 2018 inkl. overnatning

 

En status på public service

 

Connie Hedegaard, formand for public-service udvalget, formand for Concito, fhv. EU-kommissær

Connie Hedegaard sad i spidsen for public service-udvalget, som i november 2016 indleverede sine anbefalinger til den daværende regering. Halvanden år senere har Danmark fået et nyt medieforlig - dog ét som på flere områder afviger fra udvalgets anbefalinger. Connie Hedegaard vil ved dagens møde fremlægge hendes bud på fremtidens public service i Danmark.

Børsbygningen, onsdag 15. august 2018, kl. 9.00-12.00

 

 
En status på kulturpolitikken

Mette Bock (LA), kultur- og kirkeminister

Hvordan skal fremtidens kulturpolitik se ud? Vi følger op på de emner, vi har diskuteret i løbet af året og præsenterer dem for kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA).  

Børsbygningen, onsdag 10. oktober 2018, kl. 9.00-12.00

  

(Med forbehold for ændringer)