Kulturpolitisk netværk


Altingets kulturpolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører fra den danske kulturpolitiske arena og erfaringsudveksle med ligesindede. Altingets netværksmodel inkluderer fem møder om året – fire afholdes i Børsens lokaler i København og ét på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet. Nedenfor kan du se det foreløbige program.

Til hvert møde inviterer vi en interessant nøgleaktør på området – embedsmand, politiker, ekspert, lobbyist eller andet – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der hermed lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Programmet for 2017-2018 kan du se nedenfor. Du kan ligeledes se programmet for sidste år her.

    

Møde med de kulturpolitiske ordførerne


Paneldebat ved Mogens Jensen (S), Alex Ahrendtsen (DF) og Søren Kaare-Andersen, direktør i Bikubenfonden

Temaet for debatten er sammenspillet mellem kulturinstitutioner og private fonde. Mange økonomisk pressede kulturinstitutioner indgår aftaler med private fonde, bl.a. på opfordring af kulturministeren og flere kulturordførere. Men hvis de private fonde der støtter kunst og kultur få for meget magt, kan det så blive et demokratisk problem, ved eksempelvis at armslængdeprincippet ikke gælder for dem?

Børsbygningen, tirsdag 21. november 2017 kl. 9.00 - 12.00

  

En vild og digital fremtid


Benjamin Rud Elberth, digital rådgiver i Digitaltaktik.dk

Digitalisering - hvordan skal kunstmuseer & andre følge med i udviklingen af nye digitale strategier og platforme? Mulighederne er mange, men forvirringen kan samtidig være stor. Benjamin Ruud Elberth deler ud af sine erfaringer fra en konstant foranderlig verden på netværkets første møde. 

Børsbygningen, onsdag 10. januar 2018 kl. 09.00-12.00

 

Workshop

- introduktion til workshop v. mødeleder
- workshop
- lidt at spise og vinsmagning 

I disse tre timer sætter Altinget fokus på gruppens medlemmer i uformelle rammer. Det gør vi ved hjælp af workshop udvalgt særligt til medlemmernes behov og afslutningsvis en hyggelig middag med mulighed for at sænke skuldrene med et glas vin i hånden. Arrangementet finder sted i idylliske omgivelser à la fransk landsted bagved Ubbes Vinhandel beliggende lige overfor Christiansborg.


Goboat - en kulturskabende virksomhed af unge til unge 


Anders Mørck - CEO & Founder af Goboat

Hvordan tænker man ungdommen med? Anders Mørck er stifter af Goboat, som udlejer både til alle, som har lyst til at sejle en tur. Du behøver intet bevis for at bruge Goboat, og drengene bag foretagendet mener selv, at de bidrager til Danmarks kulturfællesskab. Udover udlejning af både arrangerer de fx også koncerter på havet. Anders vil tale om sine erfaringer med at samle mennesker og uddybe, hvorfor og hvordan hans team startede Goboat op. Anders' oplæg vil bevæge sig ind i en workshop.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, torsdag 15. marts 2018 kl. 15.00-18.00 

 

Ordførerdebat

Onsdag 16. maj 2018 kl. 09.00-12.00 

 

Kulturdøgnet - onsdag 15. august 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Formiddagsmøde og indlæg ved Connie Hedegaard
- Fælles frokost
- Indlæg ved 
- Workshop
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
- Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem.
 

En status på public service

Connie Hedegaard, formand for public-service udvalget, formand for Concito, fhv. EU-kommissær

Public service-udvalget med Connie Hedegaard i spidsen har siden 2015 arbejdet med scenarier for danske mediers fremtid, herunder særligt public service-mediernes vilkår. Hvad kan public service, og hvad skal det kunne i fremtiden? Connie Hedegaard vil præsentere udvalgets konklusioner inden medieforliget skal genforhandles i 2018.

(Grønbechs Hotel, Bornholm)

 

Skab en forretning

Christian Have, kreativ direktør for Have Kommunikation

En stor del af de udøvende kunstnere er selvstændige næringsdrivende. Så hvordan driver man en forretning? Hvilke forretningsmodeller eller partnerskaber er nyttige, og hvor skal man begynde? Christian Have er en af kulturens markante stemmer, og deler denne gang ud af sine erfaringer på Bornholm.

(Grønbechs Hotel, Bornholm)

 

Mød kulturministeren

Mette Bock (LA)

Onsdag 17. oktober 2018 kl. 09.00-12.00  

 

(Med forbehold for ændringer)