Altinget.dks magtanalyse ude onsdag

MAGASIN: Altinget.dk udgiver onsdag et digitalt magasin om magtforholdene i dansk politik. Se her, hvad magasinet indeholder.
Hvor stærke er regeringens ministre? Det giver Altinget | Magt et billede af.
Hvor stærke er regeringens ministre? Det giver Altinget | Magt et billede af. Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Anders Jerking
Hvilken minister har placeret sig øverst i regeringens magthierarki - og hvem er nr. 6, 12 og 23? Hvilke ministerier har mest at skulle have sagt, og hvilke departementschefer udgør magtens indercirkel på Slotsholmen?

Alt det og meget mere kan du få svar på i Altinget | Magt - et digitalt magasin om magten i dansk politik, der udkommer onsdag 10. oktober.

"Magasinet viser et tydeligt billede af, hvor meget et valgresultat kan spille ind på en regerings hierarki, men samtidig viser magasinet, at stemmetal og mandater langt fra er eneste målestok for politikernes indbyrdes magtforhold," siger Rasmus Nielsen, Altinget.dks chefredaktør.

Omdrejningspunktet for magasinet er magtlisten, der oplister magthierarkiet blandt regeringens 23 ministre. Listen er blevet til ved at kombinere vurderingen fra et ekspertpanel med en række fakta-oplysninger om ministrene, deres ministerier og deres departementschefer. Det er blandt andet oplysninger om erfaring, popularitet og medlemskab af regeringens centrale udvalg.

"Nogle ministre er i sig selv meget stærke og magtfulde, mens andre ministre trækkes op af stærke departementschefer, et stort ministerium eller medlemskab af vigtige udvalg. Det afspejler magtlisten," forklarer magasinredaktør Mads Bang.

Ud over ministrenes hierarki indeholder Altinget | Magt en liste over ministeriernes hierarki, en analyse af departementschefernes og de særlige rådgiveres styrke og meget mere.

Altinget | Magt udkommer onsdag 10. oktober kl. 9.00 som et digitalt betalings-magasin på cirka 70 sider, der henvender sig til alle, som interesserer sig for politik. Prisen er 59 kroner (44,25 kr. for Altinget.dk-abonnenter).

Altinget | Magt kan forudbestilles her.

Fakta

Læs blandt andet:
Så magtfulde er de 23 ministre
Miniportrætter af alle ministre og ministerier
Hvilke departementschefer er mest magtfulde
Hvilke ministre har de bedste rådgivere
Så meget magt har de enkelte ministerier
Hvilke ministerier mister indflydelse
Giver popularitet magt
Hvad betyder erfaring for en minister
Hvorfor sidder mænd på de tunge poster i ministerier
Kampen om den grønne dagsorden
Desuden masser af lister om erfaring, løn, budgetter, troværdighed, gennemslagskraft mm.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00