EU’s svar på dansk Virksomhedsforum går i krig

FORENKLING: Første møde for EU-Kommissionens såkaldte Refit-platform, der skal luge ud i EU's regeljungle, efterlader danske deltagere fortrøstningsfulde, men afventende.

Førstenæstformand i EU-Kommissionen, Frans Timmermans, sidder i spidsen for EU's nye såkaldte Refit-platform, der samler medlemslandene, erhvervslivet, fagbevægelsen og civilsamfundet i forsøget på at gøre EU-regler mindre komplicerede.
Førstenæstformand i EU-Kommissionen, Frans Timmermans, sidder i spidsen for EU's nye såkaldte Refit-platform, der samler medlemslandene, erhvervslivet, fagbevægelsen og civilsamfundet i forsøget på at gøre EU-regler mindre komplicerede.Foto: Europa-Kommissionen
Rikke Albrechtsen
Fakta
Om Refit-platformen
48 medlemmer
Én repræsentant fra hvert EU-medlemsland
20 såkaldte interessentmedlemmer fra erhvervsorganisationer, fagbevægelsen, civilsamfundet, Det Økonomiske og Sociale Udvalg samt Regionsudvalget 
Mødefrekvensen er månedlig indtil juni.
Læs mere her

BRUXELLES: Det er blevet slået op som udvalget, der skal gøre EU’s regelværk bedre og mere effektivt. Danske erhvervsorganisationer og politikere har jublet over, at forbilledet er det danske Virksomhedsforum, der siden 2012 har peget fingre ad byrdefuld lovgivning. Nu har EU’s nye såkaldte Refit-platform skudt arbejdet i gang i Bruxelles.

Det skete ved et møde fredag blandt de 48 medlemmer af Kommissionens nye regelforenklingsudvalg, der tæller én national repræsentant fra hvert EU-medlemsland samt 20 såkaldte interessentrepræsentanter fra erhvervslivet, fagforeninger og civilsamfundet.

Ifølge de to danske medlemmer blandt interessenterne, international sekretær i FTF, Heidi Rønne, og underdirektør i Dansk Erhverv, Geert Laier Christensen, er der nok at tage fat i. Gruppen lægger ud med 250 forslag til, hvor der kan tages fat på forenklingen.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00