Ny formand for Socialcheferne: Elastik tæt på bristepunkt

INTERVIEW: Kommuner nærmer sig et punkt, hvor sociale ydelser og indsatser må skæres væk, hvis der skal være råd til velfærden. Det mener den nye formand for Socialcheferne, Helle Linnet, der også kritiserer Folketinget for at glemme implementeringsopgaven.

Helle Linnet afløser Ole Pass, der har siddet 14 år som formand for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer.
Helle Linnet afløser Ole Pass, der har siddet 14 år som formand for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer.
Kasper Frandsen

Man kan trække en elastik ud til en vis længde, men på et tidspunkt knækker den. Det samme gælder velfærden, hvor vi på et tidspunkt må sige, at der er ydelser, vi ikke kan yde. 

Helle Linnet
Ny formand for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer
Fakta
Helle Linnet, 58 år.
- er opvokset i Næstved.
- uddannet sygeplejerske fra Sankt Lukas STiftelsen i Hellerup 1982.
Arbejdede på Næstved Sygehus og begyndte at undervise på sygeplejerske uddannelsen. Her blev hun opfordret til at søge jobbet som leder af ældreområdet i daværende Møn Kommune, som hun kom til i 1991.
- siden komsocial- og arbejdsmarkedsområdet til. 
- I forbindelse med kommunalreformen i 2007 søgte hun sit eget job og blev direktør i Vordingborg Kommune. 
- Helle har også taget en merkonomuddannelse og flere ledelseskurser.

Kommunerne skal være knivskarpe i forhold til at prioritere indsatser og ydelser, hvis der skal være råd til velfærden i fremtiden.

Det mener den nye formand for landets socialchefer, Helle Linnet, der til daglig har sin gang i Vordingborg Kommune.

”Det kan godt være, at nogle områder stadig kan effektiviseres. Men det bliver sværere og sværere. Vi kommer tættere på, at vi ikke kan finde nye områder, uden at det kommer til at gøre ondt. Derfor må alle bolde i luften. Nogle vil falde til jorden, og andre vil overleve,” siger hun til Altinget.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00