Oppositionen splittet over lønforsikringer

ULIGHED: Salget af private lønforsikringer er i øjeblikket stigende som følge af den økonomiske krise. Det øger den sociale usikkerhed, advarer tænketank, mens oppositionen langt fra er enige om hverken problem eller løsning.
For mange er en tur på Jobcentret ensbetydende med en markant lavere indtægt. Derfor tegner mange danskere en lønforsikring.
For mange er en tur på Jobcentret ensbetydende med en markant lavere indtægt. Derfor tegner mange danskere en lønforsikring.

I dag er der mange, der ikke kan leve deres liv som hidtil, hvis de mister jobbet og skal på dagpenge. Det går imod formålet med dagpengesystemet, som netop er at sikre, at korte ledighedsperioder ikke betyder fattigdom.

Kristian Weise
Direktør i Cevea

Vi vil gerne se på dagpengeområdet samlet, herunder også kompensationsgraden, men jeg vil ikke tale luften ud af forhandlinger. Vi kan ikke bare trylle penge op af jorden.

Carsten Hansen (S)
Gruppeformand

Når konjunkturerne går ned, går antallet af lønforsikringer op. Det viser de seneste års udvikling i antallet af danskere, som tegner en forsikring, der skal supplere dagpengene, hvis de skulle gå hen og blive fyret.

Sidste år var 76.000 danskere ekstraforsikret mod arbejdsløshed, men det tal, forventer branchen, vil stige som følge af den øgede risiko for ledighed.

Krifa var i 2003 blandt de første til at udbyde lønforsikringer i samarbejde med amerikanske Genworth. Siden 2010 har fagbevægelsen selv solgt forsikringerne gennem Krifa Forsikring, og ifølge direktør Kurt Sørensen har det været en succes.

"Der har været en god søgning til ordningen, og i de første syv måneder har vi solgt 1.070 ekstra forsikringer. Når året er omme, forventer vi netto at have 2.000 flere forsikrede, end da året startede," siger han og oplyser, at det i alt svarer til 10.700 lønforsikringer, som primært er tegnet af helt almindelige danskere.

"Vores kunder er "Familien Danmark", og de tegner i gennemsnit en forsikring på 5.000 kroner om måneden og har en månedsindtægt på 27.000 kroner."

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00