Claus Hjort vil med i euroen

DRØM: Finansminister Claus Hjort Frederiksen vil gerne have Danmark med i eurosamarbejdet, men slår samtidig fast, at en afstemning om euroen ikke er aktuel lige nu. 

Finansminister Claus Hjort Frederiksen så gerne, at euroen blev indført i Danmark. 
Finansminister Claus Hjort Frederiksen så gerne, at euroen blev indført i Danmark. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) slår nu et internationalt slag for dansk euro-medlemskab. 

Det sker i Bloomberg Business, hvor den danske finansminister ytrer ønske om, at Danmark indfører euro og kommer med i EU's eurosamarbejde. 

"Jeg vil meget gerne være en del af eurozonen," siger Claus Hjort Frederiksen til BloombergBusiness. 

"Der er en udbredt tendens til at knytte Europas finanskrise til euroen, men det er alene et spørgsmål om bestemte lande, der ikke har haft kontrol over deres finanser. Man kan ikke sige, at det er euroens skyld, det som Europa har været igennem," tilføjer han. 

Han slår dog samtidig fast, at der ikke er udsigt til at indføre euro i Danmark. Der er nemlig en bred skepsis i befolkningen i forhold til euroen, og derfor er en afstemning ikke lige på trapperne, slår finansminister Claus Hjort Frederiksen fast. 

"Det er ikke på dagsordenen," siger han.

I 2000 var danskerne i stemmeboksen for at bestemme, om Danmark skulle med i eurosamarbejdet og om kronen dermed skulle erstattes af euroen. Det blev et nej - 46,8 procent stemte ja og 53,2 stemte nej, og siden har spørgsmålet om indførelsen af euro i Danmark ligget stille. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00