Dansk Folkeparti vil ændre "billig bolig"-lov

BOLIG: Dansk Folkeparti og Konservative sikrer et flertal for at ændre loven, der giver kommunerne lov til at kræve op til 25 procent almene boliger i nye boligområder.

Dansk Folkepartis boligordfører Merete Dea Larsen vil ikke lægge sig fast på, hvordan en alternativ løsning til at skabe blandet boligsammensætning kan skrues sammen.<br><br>
Dansk Folkepartis boligordfører Merete Dea Larsen vil ikke lægge sig fast på, hvordan en alternativ løsning til at skabe blandet boligsammensætning kan skrues sammen.

Foto: Folketinget
Mads Bang

Et flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance ser nu ud til at ville skrotte den planlovsændring fra sidste år, der giver kommunerne ret til at kræve op til 25 procent almene boliger i nye byområder.

Det står klart, efter Dansk Folkepartis boligordfører nu melder klart ud, at partiet vil være med til at rulle loven tilbage.

Mens der altså er et borgerligt flertal for at sløjfe loven, så er der stor modstand fra oppositionen, hvor Radikales boligordfører Lotte Rod i går i et debatindlæg på Altinget: bolig efterlyste de borgerlige partiers svar på, hvordan de så vil skabe blandede byer.

Dansk Folkepartis vil dog ikke lægge sig fast på, hvilke alternativer der skal på bordet.

Jeg bryder mig ikke om, at man på den måde eksproprierer. Man kunne måske gøre det, så det ikke rammer for eksempel firmaer, der allerede har opkøbt en grund.

Merete Dea Larsen (DF)
Boligordfører

”Jeg ved ikke om det skal være en viderebearbejdning af den nuværende lov eller en ny lov,” siger Merete Dea Larsen. Hun mener, at loven skal rulles tilbage, men der skal stadig gøres noget for at fremme en blandet boligsammensætning.

”Vi vil også gerne understøtte alment boligbyggeri,” siger Merete Dea Larsen. Hun lægger ikke umiddelbart op til at stille firkantede krav til en lovændring.

"Men jeg er ikke i tvivl om, at der vil blive lyttet til os," siger Merete Dea Larsen.

Opgør med tvang
Dansk Folkepartis ordfører forklarer, at kommunerne skal have nogle værktøjer til at fremme byggeri af almene boliger, seniorboliger og studieboliger. Men der skal gøres op med kommunernes mulighed for at tvinge private ejere af jord til et vist antal almene boliger.

Merete Dea Larsen mener, at det er forkert, at kommunerne på den måde kan bestemme over private jordejere.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00