Debat

DF: Reglerne for skovbyggelinjen skal ændres

DEBAT: Dansk Folkeparti ønsker at reglerne for skovbyggelinjen harmoniseres, således at mere og større byggeri kan blive bygget, skriver Pia Adelsteen, miljøordfører for Dansk Folkeparti. 

Foto: Colourbox
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Pia Adelsteen
Miljøordfører for Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti ønsker at der sker en harmonisering af reglerne om mere og større byggeri indenfor skovbyggelinjen.

På nuværende tidspunkt er det tilladt at udvide sit helårshus op til 250 m2, men i DF ser vi gerne, at dette ændres til 500 m2. Også opførelse af tilbygninger på op til 500 m2 til virksomheder indrettet i alle slags overflødige bygninger bør tillades.

Det giver god mening, da arealstørrelsen så også svarer til ændringerne i planlovens §36. Samtidig ønsker vi i Dansk Folkeparti at styrke mulighederne for udvikling af erhverv og beboelse på landet. Det kræver en opblødning af rigide byggelinjer, hvor skovbyggelinjen ligger først for.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Tilbage i 2014 blev skovbyggelinjen i en regelforenkling harmoniseret med planlovens landzonebestemmelser, for at der kunne opnås administrative besparelser i kommunerne. Den regelforenkling bliver genskabt, hvis Dansk Folkepartis ønske imødekommes.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Adelsteen

Restauratør, fhv. MF (DF)
butiksassistent

0:000:00