Debat

Kan teknologi forbedre livskvaliteten for demente?

DEBAT: Et nyt debatpanel vil i den kommende tid sætte fokus på, hvilken rolle velfærdsteknologien kan spille i regeringens nationale handlingsplan for demens. Mød panelet her.

Et nyt debatpanel vil i den kommende tid sætte fokus på velfærdsteknologi til demente borgere og plejepersonalet. 
Et nyt debatpanel vil i den kommende tid sætte fokus på velfærdsteknologi til demente borgere og plejepersonalet. Foto: Colourbox.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

To milliarder kroner.

Så meget vil regeringen bruge på ældre medicinske patienter og demente de næste fire år.

Pengene skal blandt andet gå til en national handlingsplan for demens, der skal sikre ”tidligere opsporing, bedre medicinhåndtering, styrkede kompetencer i pleje og behandling, demensindretning af boliger samt bedre støtte og hjælp til de pårørende”.

Altinget: velfærdsteknologi benytter anledningen og spørger et nyt hold af debattører: Hvilken rolle kan velfærdsteknologien spille i en national handlingsplan for demens? I hvor høj grad kan teknologiske løsninger gøre noget for at hjælpe demente borgere, plejepersonale og de pårørende?

Mød panelet her.

Christian Graversen
Adm. direktør i Welfare Tech. Christian Graversen har erfaring fra flere private virksomheder, særligt inden for it, salg og kunderelationer. Han sidder også i bestyrelsen for Patient@Home, som er Danmarks største forsknings- og innovationsplatform for velfærds- og sundhedsteknologi. Han er uddannet cand.merc. Management of Technology fra CBS. 

Gunhild Waldemar
Leder af Nationalt Videnscenter for Demens. Gunhild Waldemar er professor i klinisk neurologi ved Københavns Universitet. I 1995 etablerede hun Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet. Hun er uddannet dr.med. 

Bjarne Hastrup
Direktør for Ældre Sagen. Bjarne Hastrup var i 1986 medstifter af Ældre Sagen. Han har været formand for Ældrekommissionen, der blev nedsat af Social- og Integrationsministeriet. Bjarne Hastrup er cand.polit. og underviser på Københavns Universitets Økonomisk Institut, fortrinsvis i økonomisk historie.

Grete Christensen
Formand for Dansk Sygeplejeråd. Grete Christensen er uddannet fra sygeplejeskolen i Holbæk og har efterfølgende uddannet sig til intensivsygeplejerske. I 1991 blev hun Amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd, Vestsjællands Amt, og i 1998 blev hun 1. næstformand i Dansk Sygeplejeråd. Hun har været formand siden 2009. Har desuden været præsident for the European Federation of Nurses fra 2007 til 2010.

Thomas Hammer-Jakobsen
Adm. direktør for Copenhagen Healthtech Cluster. Thomas Hammer-Jakobsen er stifter af Copenhagen Living Lab. Han har her stået i spidsen for en række danske og internationale innovationskonsortier med fokus på ældreområdet og den globale demografiske forandring. Før det var han programchef for innovation i Danmarks Radio og divisionschef for DR’s børne- og unge enheder samt DR’s regionale enheder.

Brian Østergaard
Stifter og direktør i e-mergency/ welfare solutions, der er en interaktiv koncept- og softwareleverandør. Virksomheden står blandt andet bag Demenszonen, der kan anvendes som frirum/zone på plejecentre. Brian Østergaard er dansk ambassadør for ICT og Ambient Assisted Living i COST, Bruxelles. Han er uddannet grafisk designer. 

Rikke Gregersen
Forskningsansvarlig for demensområdet på VIA University College og tilknyttet VIA Aldring og Demens, Center for Forskning. Hun er tidligere daglig leder af Aarhus Kommunes Videnscenter for Demens og har mange års erfaring med efter- og videreuddannelse af sundhedsfagligt personale inden for demensområdet. Hun er biolog med speciale i neurobiologi og ph.d. i sundhedsvidenskab.

Birgitte Halle
Projektleder ved Center for Frihedsteknologi, Aarhus Kommune

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00