Debat

Konservativ: Skide godt arbejde, Lilleholt

DEBAT: Afskaffelsen af PSO-afgiften, reduktion af energiforbruget og en ambitiøs eksportstrategi er tre af tingene, som ministeren og VLAK har gjort for et grønnere Danmark, skriver Orla Østerby (K).

Foto: Pressefoto
Mikkel Bødker Olesen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Orla Østerby,
Medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

Der er gået næsten to år, siden Lars Christian Lilleholt blev energi-, forsynings- og klimaminister, og vi har siden november 2016 haft fornøjelsen af at arbejde sammen med ham i kampen for et grønnere Danmark.

En af de aftaler, som vi i Det Konservative Folkeparti er særligt tilfredse med, er afskaffelsen af PSO-afgiften. PSO´en er en afgift, som danskerne betaler, hver gang de bruger strøm. Afgiften går til at betale for blandt andet vindmøller, så vi kan omstille den danske energiforsyning til vedvarende energi.

Det er en utrolig positiv aftale, der sikrer danskerne en skattelettelse, herunder særligt det danske erhvervsliv, og samtidig er aftalen med til at flytte Danmark i retningen af et mere elektrificeret samfund, der vil komme det danske klima til gode.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Faktisk betyder afskaffelsen af PSO´en, at de danske virksomheder vil komme til at spare et sted mellem fire og fem milliarder kroner om året på deres elregning, når PSO-afgiften er helt afskaffet i 2022. Det er utroligt mange penge, som virksomhederne i stedet kan bruge på at skabe flere jobs og mere vækst.

Men vi klarede jo ikke denne afskaffelse alene, og derfor er vi også meget glade for, at vi sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Venstre kunne indgå en bred aftale. Det er meget dejligt, når partierne finder sammen om det, vi alle i bund og grund kæmper for – nemlig Danmark.

Der skal også lyde en ros for udarbejdelsen af danmarkshistoriens første eksport-strategi, der lyder på, at Danmark som minimum skal fordoble sin eksport af energiteknologi og -service frem mod 2030.

Orla Østerby
Medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti.

Ambitiøs og effektivt arbejdende
Derudover vil vi gerne rose ministeren for de markante forbedringer af reduktionen af energiforbruget. I 2016 kritiserede vi ministeren for, at energiforbruget kun var blevet reduceret med 1,5 %, hvilket var langt fra målet på 14 %. Men en skriftlig redegørelse fra ministeren fra 2017 viser, at tallet nu er 10,4 %. Og det er rent ud sagt – skide godt arbejde!

Der skal også lyde en ros for udarbejdelsen af danmarkshistoriens første eksport-strategi, der lyder på, at Danmark som minimum skal fordoble sin eksport af energiteknologi og -service frem mod 2030. Det er et ambitiøst mål, men det er mål som disse, der blandt andet er med til at fastholde Danmark i førerpositionen inden for grøn omstilling og energieffektivitet.

Afslutningsvist skal der fra Det Konservative Folkeparti lyde et stort tillykke til ministeren med to gode år på posten. Vi er glade for samarbejdet med ministeren, og glæder os over de klimavenlige mål, vi allerede har skabt, samt dem, vi i fremtiden vil skabe.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Christian Lilleholt

MF (V), fhv. energi-, forsynings- og klimaminister
journalist (DJH 1993)

Orla Østerby

Direktør og bestyrelsesmedlem, Tangsø Invest, bestyrelsesmedlem og medstifter, Tangsø Sundhedscenter, fhv. MF
byggetekniker

0:000:00