Debat

Svigter regeringen kulturlivet?

DEBAT: Et nyt debatpanel sætter fokus på, hvad regeringens bebudede kulturbesparelser kommer til at betyde for dansk kulturliv. Mød panelet her.

Altinget: kultur spørger et nyt hold af debattører: Hvad kommer regeringens besparelser til at betyde for kulturen? Kan man spare 600 millioner uden kvalitetstab?
Altinget: kultur spørger et nyt hold af debattører: Hvad kommer regeringens besparelser til at betyde for kulturen? Kan man spare 600 millioner uden kvalitetstab?Foto: Jens Lindhe/Det Kongelige Teater
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag på to procent betyder, at teatre, museer og andre kulturinstitutioner de næste fire år skal spare 600 millioner kroner. 

Altinget: kultur spørger et nyt hold af debattører: Hvad kommer regeringens besparelser til at betyde for kulturen? Kan man spare 600 millioner uden kvalitetstab?

Mød panelet her.

Frank Allan Rasmuusen
Formand for Organisationen Danske Museer (ODM). Frank Allan Rasmussen har i de sidste 10 år været leder af museerne i Halsnæs Kommune. Han er uddannet Historiker fra Københavns Universitet.  Han har tidligere været formand for Museer i København og Omegn (MIK).

Gitta Malling
Formand for Teatrenes Interesseorganisation (TIO) og teaterinstruktør og kunstnerisk leder af Limfjordsteatret. TIO er branche- og arbejdsgiverforening for 70 af landets små og mellemstore teatre, som står for 75 procent af den scenekunst, der produceres i Danmark.

Uffe Savery
Ordførende orkesterchef for Landsdelsorkesterforeningen og musikchef for Sjællands Symfoniorkester, Copenhagen Phil. Uffe Savery er også kendt som den ene halvdel af bandet Safri Duo og har tidligere været kunstnerisk leder på Pumpehuset.

Christian Hjort Andersen
Christian Hjort-Andersen er professor emeritus, dr. polit. ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet med speciale i kulturøkonomi. Han har udgivet en række bøger og artikler om kulturøkonomiske emner, senest den anmelderroste bog Hvad koster kulturen?

Britt Bager (V)
Kulturordfører. Britt Bager blev valgt ved Folketingsvalget i juni. Hun er tidligere presse- og kommunikationskonsulent ved Skatteministeriet samt politisk konsulent for Venstre fra 2009-2013. Hun er uddannet master i journalistik ved Syddansk Universitet, cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse ved Copenhagen Business School og cand.jur. ved Aarhus Universitet.

Marianne Jelved (R)
Kulturordfører. Marianne Jelved har været medlem af Folketinget siden 1987. Hun har tidligere været kulturminister, økonomiminister og minister for nordisk samarbejde. Marianne Jelved var formand for Det Radikale Venstre i 17 år i perioden 1990-2007. Hun er uddannet som lærer i 1967 og fik en cand.pæd. fra Danmarks Lærerhøjskole i 1979.

Leif Mikkelsen (LA)
Kulturordfører. Leif Mikkelsen har været medlem af Folketinget for Liberal Alliance siden 2011, og har desuden været medlem af Folketinget for Venstre fra 2001-2007. I 2007 var han midlertidigt i Folketinget for Ny Alliance. Han har tidligere været ved Flyvevåbnet og militærpolitiet. Fra 1973- 2001 var han gårdejer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00