Boligordførere i farezonen

PROGNOSE: SF’s Eigil Andersen står til at ryge ud af Folketinget ved valget torsdag. Flere andre boligordførere er på vippen.

Lasse LangeMorten Øyen
Fakta
Sådan har vi gjort
Valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har for Altinget lavet en prognose af, hvor mange mandater partierne står til at få i de enkelte storkredse.

Altingets redaktion har herefter ud fra en analyse af kandidaterne i de forskellige storkredse sat navne på, hvilke kandidater som står til valg.

Denne vurdering er baseret på samtaler med kilder med indgående kendskab til partiernes kandidater, opstillingskredsenes størrelse og styrkeforholdene ved de seneste valg.

Den samlede prognose over, hvem der står til at blive valgt, kan ses her.

En række af Folketingets boligordførere kan blive tvunget til at vinke farvel til deres mandat i forbindelse med folketingsvalget torsdag.

Det står allerede klart, at Enhedslistens Lars Dohn og Konservatives Charlotte Dyremose ikke genopstiller. Samtidig står SF’s Eigil Andersen til at blive ramt af ændrede opstillingsprincipper og generel folkesocialistisk tilbagegang, men også ordførere fra de store partier kan ryge i svinget.

Få hele overblikket over boligordførernes situation her.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00