Debat

DF: Trygheden skal tilbage

DEBAT: Danskerne skal være trygge ved deres boligforhold både nu og i fremtiden. Det kræver både ansvarlighed og en vigtig varsomhed i lovgivningsprocessen, skriver Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl. Hun er dog ikke bleg for at tage fat.

Ifølge Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl, er ting som fejlagtige ejendomsvurderinger og usikkerhed omkring boligjob-ordningen med til at skabe en uhensigtsmæssig utryghed og forvirring blandt danskerne.
Ifølge Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl, er ting som fejlagtige ejendomsvurderinger og usikkerhed omkring boligjob-ordningen med til at skabe en uhensigtsmæssig utryghed og forvirring blandt danskerne.Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Karina Adsbøl
MF og boligordfører for DF

Danskerne bruger i gennemsnit mange penge på deres bolig, men boligpriserne og huslejeniveauet er meget forskelligt fra postnummer til postnummer. 

Det er selvsagt ikke noget, som man kan løse helt og aldeles ved et snuptag. Det handlede mit sidste indlæg her på Altinget.dk især om. Her pegede jeg på en række tiltag til, hvordan vi får sikret et bedre og mere lige boligmarked i Danmark. Det er den vej, jeg vil gå videre nedad i dette indlæg.

Vi skal som politikere være vores ansvar overordentligt bevidst i forhold til at sikre ordentlige forhold for lejere og ejere. For det er folks hjem, det drejer sig om, og her skal vi være varsomme med at lave omfattende lovændringer, der træder i kraft med meget kort varsel. 

Vi skal som politikere være vores ansvar overordentligt bevidst i forhold til at sikre ordentlige forhold for lejere og ejere. For det er folks hjem, det drejer sig om, og her skal vi være varsomme med at lave omfattende lovændringer, der træder i kraft med meget kort varsel. 

Karina Adsbøl
Boligordfører for Dansk Folkeparti

For folk skal have tryghed i forhold til, at det, der gælder for deres boligforhold i dag, også gælder i morgen. 

Så kan det godt være, at vi må lave løbende justeringer, men de skal ske med en tidshorisont, så folk har en mulighed for at tilpasse sig disse.

Fejl og zig zag-kurs skaber usikkerhed
Et eksempel på noget, der skaber utryghed, er de fejlagtige ejendomsvurderinger, der især har haft stor betydning for ejere af meget billige boliger.

Ikke just noget, der giver lyst til at købe bolig i yderområder, hvor de billige boliger typisk ligger. 

Jeg er klar over, at der er tale om komplicerede forhold, men vi er nødt til at se på, hvordan vi kan undgå, at situationen gentager sig i fremtiden.

Også regeringens zig zag-kurs i forbindelse med boligjobordningen er noget, som skaber forvirring og utryghed hos boligejere og lejere. 

Derfor er jeg glad for, at Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative for ganske nyligt meldte ud, at man, hvis blå blok har flertal efter næste folketingsvalg, vil genindføre boligjobordningen med tilbagevirkende kraft. 

Lejeloven er et vigtigt skridt
Derudover er det også vigtigt, at vi sikrer lejerne tryghed og ordentlige forhold. 

Det har vi fra Dansk Folkepartis side forsøgt at gøre ved at være med i den nye lejelov. 

Det skal blandt andet sikre, at vi kommer væk fra den klassiske og i medierne velbeskrevne situation, hvor en lejer har passet supergodt på sit lejemål, men alligevel ender med at betale hele depositummet og lidt til for en total nyistandsættelse af lejemålet. 

Nu er det sådan, at der ved fraflytning kun skal udføres den nødvendige istandsættelse, og det betyder jo, at det bliver billigere og mere trygt at være lejer i Danmark.

Trivsel og tryghed til enhver tid
Endelig er det også vigtigt, at man er tryg i sin bolig, uanset hvor i Danmark man bor. 

Det er uacceptabelt, at der er ghettoområder i Danmark, hvor der er høj kriminalitet og som følge heraf stor utryghed. 

Det er meget vigtigt, at vi får løftet disse boligområder. 

Det var blandt derfor, at vi i DF var meget glade for de markante fingeraftryk, som vi fik sat på boligaftalen tilbage i november 2014. Her fik vi blandt andet sikret, at renoveringsrammen på det almene boligområde blev sat op fra det oprindelige udspil på 2,8 milliarder til 4,2 milliarder i 2015 og 2016. 

Det er meget vigtigt for enhvers trivsel og sundhed, at man bor i en ordentlig bolig, hvor begreber som utætheder, høj fugtighed og skimmelsvampe er ukendte. Men derudover skal man også tage hånd om kriminaliteten og integrationen i disse områder. Her er redskaber som en konsekvent retspolitik og en kraftig begrænsning af indvandringen meget væsentlige.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karina Adsbøl

MF (DD), 4. næstformand, Folketingets Præsidium
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Fredericia 2005), social sundhedshjælper

0:000:00