EL bakker V-borgmester op i sag om flygtningeboliger

FLYGTNINGE: Svendborg Kommune har ledige boliger til flygtninge, men må ikke bruge dem, da de ligger i et udsat boligområde. Grotesk, mener borgmesteren, der bakkes op af Enhedslisten. Socialministeren afviser at ændre på praksis.

Borgmester i Svendborg Kommune, Lars Erik Hornemann (V), undrer sig over, at kommunen ikke må lade flygtninge flytte ind i det udsatte boligområde Skovparken. Enhedslistens politiske
ordfører Johanne Schmidt-Nielsen har engageret sig i sagen og bedt socialminister Manu Sareen (R) redegøre for sagen.
Borgmester i Svendborg Kommune, Lars Erik Hornemann (V), undrer sig over, at kommunen ikke må lade flygtninge flytte ind i det udsatte boligområde Skovparken. Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen har engageret sig i sagen og bedt socialminister Manu Sareen (R) redegøre for sagen.Foto: colourbox.com
Tyson W. Lyall

Det er et paradoks, at nogle kommuner har problemer med at finde gode boliger til flygtninge, samtidig med at der i de samme kommuner er indflytningsklare, veludrustede boliger til rådighed

Johanne Schmidt-Nielsen
Politisk ordfører, Enhedslisten
Fakta
Ifølge Fyens.dk har socialminister Manu Sareen (R) i en skriftlig forklaring til Svendborg Kommune begrundet sit afslag på allokering af boliger til flygtninge i Skovparken med, at:  

”Formålet med den nævnte regel er at styrke den enkelte udlændings muligheder for en vellykket integration og kontakt med det danske samfund. Formålet er endvidere at styrke indsatserne i de udsatte boligområder, herunder at modvirke en for skæv beboersammensætning”

Kilde: Fyens.dk

Svendborg har ledige boliger til de kvoteflygtninge, der kommer til kommunen i løbet af 2015. Boligerne ligger bare i det udsatte boligområde Skovparken, og derfor må de ikke bruges til formålet.

Det undrer Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemann (V), der har betegnet situationen som "grotesk". Han har derfor søgt social- og boligministeriet om dispensation fra reglen. Den har han ikke fået, og det ønsker Enhedslisten nu at kigge nærmere på.

Partiets politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen har derfor stillet spørgsmål til socialminister Manu Sareen (R) om sagen, selvom han i et skriftligt svar til Svendborg Kommune allerede én gang har afvist at lade flygtninge flytte ind i Skovparken.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00