EL-borgmester vil skrue helt op for alment byggeri

KVOTE: Enhedslistens miljø- og teknikborgmester Morten Kabell vil bruge den nye planlov maksimalt i København. Alligevel er der et langt tilløb, før almene boliger står klar.

Miljø- og teknikborgmester Morten Kabell (EL) vil sætte fuld blus under byggeriet af almene boliger i hovedstaden med de nye planlovsmuligheder. Det møder modstand fra Konservative, men kritikken preller af på Morten Kabell. <br>
Miljø- og teknikborgmester Morten Kabell (EL) vil sætte fuld blus under byggeriet af almene boliger i hovedstaden med de nye planlovsmuligheder. Det møder modstand fra Konservative, men kritikken preller af på Morten Kabell.
Foto: Mark Knudsen/Monsun
Mads Bang

Det tager jo tid. Lokalplanerne skal laves: Og vi skal have de almene boligorganisationer til at bygge boligerne. Det er ikke i morgen, der står 5.000 nye boliger.

Morten Kabell (EL)
Miljø- og teknikborgmester
Fakta
Om lovændringen

Kommunerne får mulighed for at fastsætte krav om op til 25 pct. almene boliger i forbindelse med lokalplanlægningen for nye boligområder. Det vil sige arealer, som ikke allerede anvendes eller er lokalplanlagt til boligformål.

Kommunerne får mulighed for at fastsætte krav i områder med blandet bolig og erhverv, hvis planen skal laves om.

Kilde: Miljøministeriet

Den nye planlov skal bruges fuldt ud i København. Sådan lyder meldingen fra Enhedslistens miljø- og teknikborgmester Morten Kabell i dag til Altinget.

Han vil arbejde for, at kommunen skal gå efter at reservere 25 procent af nye byudviklingsområder til almene boliger. Morten Kabell mener altså, at det er nødvendigt at gå over kommunens målsætning, som ellers lyder på, at 20 procent af boligerne skal være almene.

”Vi skal udnytte det mest muligt. Uden undtagelser. For vi har områder i byen, hvor vi ikke er oppe på 20 procent, så hvis vi i de nye områder kan komme op på 25 procent eller godt deropad, så kan vi måske ramme målsætningen i gennemsnit,” siger Morten Kabell.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00