Ikke udsigt til nedslag i lejer-vurderinger

VURDERINGSSAG: Skatteministeriet fastslår, at lejerne ikke skal forvente nedslag i ejendomsvurderingerne på linje med ejerne. De almene organisationer efterlyser rimelighed.
Skatteministeriet oplyser, at det ikke ligger i regeringens oplæg at udbrede nedslaget i ejendomsvurderinger til også at gælde almene boliger, der hører under erhvervsejendomsvurderingerne.
Skatteministeriet oplyser, at det ikke ligger i regeringens oplæg at udbrede nedslaget i ejendomsvurderinger til også at gælde almene boliger, der hører under erhvervsejendomsvurderingerne.Foto: PR-foto/Skatteministeriet
Mads Bang
De almene lejere skal ikke sætte næsen op efter at få et automatisk nedslag i ejendomsvurderingerne. Det er konklusionen, efter Folketinget i fredags førstebehandlede lovforslaget om udskydelse af ejendomsvurderingerne næste år.

I en mail oplyser Skatteministeriet til Altinget By & Bolig, at vurderingerne af erhvervsejendomme, som de almene boliger hører under, er meget forskellige fra ejerboligvurderingen. Derfor har ministeriet valgt to forskellige løsningsmodeller, hvor ejerne kan forvente et automatisk nedslag, mens lejerne må vente, til der kommer nye vurderinger og klage efterfølgende.

Samtidig peger ministeriet i svaret på, at et nedslag for erhvervsejendomme kun ville nå at gælde et enkelt år, da det nye vurderingssystem skal være klar i 2015, og den næste planlagte vurdering af erhvervsejendomme er i 2014.

Samme principper
Det er især BL, de almene boligers organisation, som har været utilfreds med, at der gøres forskel på lejere og ejere i forbindelse med vurderingsrodet i Skat.

0:000:00