Københavns billig-boliger i fare efter et valg

EJENDOMSRET: Borgerlige partier overvejer at lægge planlovsændring i graven, hvis de får flertal. Samtidig kritiserer de private ejendomsselskaber regeringens lovændring.

Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, er meget kritisk over for regeringens aftale med SF og Enhedslisten om at bruge planloven til at reservere områder til almene boliger i nye byområder. <br>
Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, er meget kritisk over for regeringens aftale med SF og Enhedslisten om at bruge planloven til at reservere områder til almene boliger i nye byområder.
Foto: Pressefoto
Mads Bang

Umiddelbart er det en krænkelse af ejendomsretten. Jeg er meget kritisk over for den mulighed.

Louise Schack Elholm (V)
Boligordfører
Fakta
Lynhøring
Regeringens aftale med SF og Enhedslisten består af to lovændringer. Den ene skal ændre planloven, så det bliver muligt at reservere 25 procent af et nyplanlagt område til almene boliger. Det andet forslag skal gøre det muligt for kommunerne at formidle lån for op til 500 millioner kroner, som skal bruges som tilskud til at købe grunde, som er for dyre for de almene boligorganisationer.

Begge lovændringer blev sendt i høring mandag 17. november, og høringen sluttede mandag den 24. november.

Tvang er ikke vejen til billigere boliger i de danske storbyer. Sådan lyder kritikken af regeringens aftale med SF og Enhedslisten om at reservere op til 25 procent af nye boligområder til alment byggeri.

Nu åbner flere af de borgerlige partier for, at ændringen kan rulles tilbage, hvis de får flertal efter et valg.

Regeringen indgik aftalen i forbindelse med dette års finanslov, og det er en aftale, som især kommer Københavns Kommune i møde.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00