Lejerbo fortryder ikke dyrt it-projekt

IT-PROBLEMER: Den store almene boligorganisation Lejerbo plages på tredje år af problemer med et it-system, der blev næsten dobbelt så dyrt som forventet. Direktør Palle Adamsen har ikke fortrudt, at Lejerbo valgte at udvikle et nyt system.
Palle Adamsen, administrerende direktør i Lejerbo, har ikke fortrudt investeringen i det store it-system SAM_BO. Gevinsterne er så store, at de berettiger de ekstra udgifter og det store arbejde, lyder det fra Palle Adamsen.
Palle Adamsen, administrerende direktør i Lejerbo, har ikke fortrudt investeringen i det store it-system SAM_BO. Gevinsterne er så store, at de berettiger de ekstra udgifter og det store arbejde, lyder det fra Palle Adamsen. Foto: Pressefoto
Mads Bang

Vi har haft en for optimistisk tidsplan, og det har været sværere end ventet, Du tapper organisationen for energi med sådan et projekt.

Palle Adamsen
Adm. direktør, Lejerbo

Det er efterhånden velkendt, at store it-projekter kan give problemer. Den almene boligorganisation Lejerbo har måttet sande, at det både kan tage lang tid og være bekosteligt at udvikle nye systemer.

Lejerbo besluttede tilbage i 2011 at udvikle et nyt samlet system, der rummer alt fra økonomi til indkøb, og siden har det været et tilbagevendende tema, når organisationens ledere har været samlet. For her tre år senere er systemet stadig ikke rullet ud i alle dele af Lejerbo.

"Vi har omlagt hele vores it-platform. Vi kørte nogle klassiske systemer, hvor vores data lå i flere forskellige systemer. Vi har nu integreret alle processer i en samlet platform," siger Palle Adamsen, administrerende direktør i Lejerbo.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00