Regeringen kan stå alene med vurderingslov

VURDERINGER: Enhedslisten vil ikke melde klart ud, om partiet fortsat støtter regeringens forslag til nedslag i ejendomsvurderingerne. Skatteministeren skal først afklare tvivl om almene boligers vurderinger.
Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen, vil først have svar på en række spørgsmål om almene boliger, før partiet vil tage stilling til, om det kan stemme for regeringens nedslag i ejendomsvurderinger.
Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen, vil først have svar på en række spørgsmål om almene boliger, før partiet vil tage stilling til, om det kan stemme for regeringens nedslag i ejendomsvurderinger. Foto: Andreas Bro/Enhedslisten
Mads Bang

Vi har ikke lavet nogen aftale med regeringen. Vi har sagt, at vi støtter, at man ikke skal lave en forkert vurdering en gang mere. Vi har ikke nogen aftale om, at vi bare støtter det, regeringen lægger frem.

Frank Aaen (EL)
Skatteordfører
Enhedslisten bakker ikke ubetinget op om regeringens forslag til nedslag i ejendomsvurderingerne. Partiets skatteordfører, Frank Aaen, vil have svar på en række spørgsmål om de almene boligers ejendomsvurderinger, før partiet vil tage stilling til loven.

I yderste konsekvens kan regeringspartierne derfor ende med at være alene om at stemme for lovforslaget om nedslag i ejendomsvurderinger for ejerboliger og ændring af tinglysningsafgiften.

"Vi støtter det grundlæggende i loven, nemlig at vi skal have ændret vurderingssystemet. Men vi synes, at det er urimeligt, at lejerne bliver snydt igen-igen," siger Frank Aaen.

Frank Aaen fortæller, at partiet allerede under finanslovsforhandlingerne spurgte ind til spørgsmålet om de almene boligselskabers ejendomsvurderinger. Men ministeren har endnu ikke svaret.

Dokumentation

Sammenfatning af lovforslaget fra Skatteministeriet:

Sammenfattende vedrører lovforslaget følgende dele af regeringens udspil:

  1. Vurderingerne i 2013 og 2014 foretages ved en videreførelse af vurderingerne fra henholdsvis 2011 og 2012. Vurderingerne fra 2011 af ejerboliger reduceres med 2,5 pct.
  2. Vurdering af nye og ændrede ejendomme i 2013 og 2014 (ejerboliger såvel som erhvervsejendomme m.v.). Vurderingerne af ejerboliger reduceres med 2,5 pct.
  3. Erhvervsejendomme m.v. vurderes i 2015 samtidig med vurderingen af ejerboliger. Vurderingerne vil skulle foretages med anvendelse af et nyt vurderingssystem etableret med udgangspunkt i ekspertudvalgets anbefalinger.
  4. Klage over ovennævnte vurderinger kan ske i det tidsrum, hvor klage over 2015-vurderingen er mulig. I forlængelse heraf suspenderes muligheden for at få foretaget en vurdering uden for de almindelige vurderingsterminer.
  5. Ændring af tinglysningsafgiftsloven.

Regeringen har til hensigt i efteråret 2014 at fremsætte lovforslag om de resterende dele af udspillet. Det drejer sig om følgende:

  1. Opfølgning på ekspertudvalgets anbefalinger.
  2. Etablering af tilbagebetalingsordning for ejerboliger.
  3. Generel ændring af reglerne om klagesagsbehandling, således at sager om fortolkning af reglerne behandles af Landsskatteretten, mens sager om beløbsmæssige vurderingsskøn behandles af vurderingsankenævnene. Endvidere ændringer af reglerne om klagesagsbehandling med udgangspunkt i det nye vurderingssystem

0:000:00