Udlejere angriber tilbudspligten

TILBUDSPLIGT: De professionelle udlejere opfordrer til at droppe den tvungne tilbudspligt i lejeloven, når en ejendom sælges. Altinget har stillet Ejendomsforeningens administrerende direktør seks spørgsmål om tilbudspligten.

Udlejernes største organisation er bekymret for, andelen af lejeboliger bliver udhulet af en udvidet tilbudspligt. <br>
Udlejernes største organisation er bekymret for, andelen af lejeboliger bliver udhulet af en udvidet tilbudspligt.
Foto: Ejendomsforeningen Danmark
Mads Bang

En potentielt ny ejer bruger mange penge på at fastsætte prisen og undersøge ejendommen, og hvis så lejerne hopper ind og køber ejendommen, er de penge spildt.

Torben Christensen
Administrerende direktør, Ejendomsforeningen Danmark

Når en udlejningsejendom skifter ejer, så har lejerne siden 1975 haft lovkrav på at få muligheden for at danne en andelsboligforening.

For nylig kritiserede Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation en handel i København, hvor Carlsbergfondet ikke tilbød lejerne at overtage deres ejendomme. Selvom handlen ifølge Carlsbergfondet er helt lovlig, så vil lejerne søge at få taget handlen op ved domstolene.

Sagen har fået flere politikere til at åbne for en lovstramning. Nu går den største organisation for professionelle udlejere – og ejendomsinvestorer – Ejendomsforeningen Danmark ud med et forslag i den stik modsatte retning: Tilbudspligten skal fjernes fra lejeloven.

0:000:00