EL: Sociale klausuler skal igen på forhandlingsbordet

PRAKTIK: Manglen på praktikpladser er erhvervsuddannelsernes største problem, og derfor skal der indføres sociale klausuler. Det mener Enhedslisten, som vil tage kravet med til forhandlingerne om EUD-reformen og finansloven. Socialdemokraterne vil vente og se tiden an.
Enhedslistens Rosa Lund vil endnu en gang lovgive om sociale klausuler i forbindelse med offentlige udbudsopgaver.
Enhedslistens Rosa Lund vil endnu en gang lovgive om sociale klausuler i forbindelse med offentlige udbudsopgaver.Foto: Andreas Bro
Per Bang Thomsen

Praktikpladskøerne bliver længere og længere, og derfor er det nødvendigt, at vi får taget hånd om de problemer, når vi laver en reform af erhvervsuddannelserne. Her er sociale klausuler en del af løsningen.

Rosa Lund (EL)
Uddannelsesordfører
Fakta

Udover at indføre lovpligtige sociale klausuler vil Enhedslisten også:

- Have en reform af erhvervsuddannelserne.

- Genforhandle Arbejdsgivernes Uddannelsesrefusion (AUB). De virksomheder, der fravælger lærlinge, skal betale et højere bidrag til den fælles refusionsordning.

- Have, at det offentlige skal forpligtes til at oprette yderligere praktikpladser. Helt konkret skal kommunerne og regionerne i 2014 oprette 300 ekstra praktikpladser, mens staten skal oprette 500.


Kilde: Enhedslistens sommergruppeudspil

Erhvervsuddannelserne får aldrig rystet deres dårlige omdømme af sig, hvis ikke der bliver fundet en endegyldig løsning på praktikpladsproblemet.

Og det problem kan kun løses, hvis staten, regionerne og kommunerne fremover kræver, at der skal oprettes praktikpladser, når de sender større arbejdsopgaver i udbud.

Det mener Enhedslisten, som vil tage kravet om lovpligtige sociale klausuler med til de kommende finanslovsforhandlinger samt forhandlingerne om reformen af erhvervsuddannelserne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00