Risbjerg: DF nu større end S

RISBJERGS SNIT: For første gang nogensinde er Dansk Folkeparti større end Socialdemokraterne set over en hel måneds meningsmålinger. Alle partier i rød blok er gået tilbage den seneste måned. Kun DF og V går frem.
Foto: Carsten Lundager
Jørgen Skadhede

Dansk Folkeparti aspirerer til at blive det nye Socialdemokrati. De har kæmpet om de samme vælgere i årevis. Og for DF må det være en særlig tilfredsstillelse at overhale S. Partiet, som hæftede det prædikat på DF, at de ikke var stuerene.

Søren Risbjerg Thomsen
Valgforsker
Fakta

Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet laver hver måned et vægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.dk.

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget.dk som kilde. 

Gengives enkelte tal fra artiklen skal det være med kildeangivelsen professor Søren Risbjerg Thomsen for Altinget.dk.

Dansk Folkeparti har overhalet Socialdemokratiet i meningsmålingerne. Det er første gang nogensinde, at DF er større end S set over en hel måneds meningsmålinger.

Det viser Altinget.dks kvalitetsvægtede gennemsnit af september måneds meningsmålinger, som er lavet af professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet.
 
For anden måned i træk er der statistisk sikker fremgang for DF, som nu er helt oppe på 19,5 pct. mod 18,6 pct. til S. 

"Det er et tegn på, at vælgerne nu i stigende omfang får øjnene op for, at Dansk Folkeparti med Thulesen Dahl fører en økonomisk politik, som ligner Socialdemokratiets traditionelle politik i højere grad, end regeringens egen politik gør," siger Søren Risbjerg Thomsen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00