Ammitzbøll: Stem blankt!

TRONFØLGELOV: Når danskerne d. 7. juni går til valgurnerne, skal der udover EP-valget stemmes om tronfølgeloven. Her anbefaler Simon Emil Ammitzbøl (BC) at stemme blankt.
Stem blankt til tronfølgeloven! Sådan lyder meldingen nu fra Simon Emil Ammitzbøll.
Stem blankt til tronfølgeloven! Sådan lyder meldingen nu fra Simon Emil Ammitzbøll.
Fakta

Efter den nuværende tronfølgelov har drenge og piger ikke lige adgang i retten til at arve den danske trone. Hvis en dansk regent for eksempel har to børn, og den ældste er en pige og den yngste en dreng, så arver drengen tronen, selvom han er yngst.

Ved folkeafstemningen kan du stemme ja eller nej til, om tronfølgeloven skal ændres, så arveretten til tronen går til den førstefødte uanset køn.

Du skal stemme "nej", hvis du mener, at drenge fortsat skal have fortrin frem for piger i retten til at arve tronen.

Du skal stemme "ja", hvis du støtter ligestilling mellem mænd og kvinder i adgangen til at arve tronen.


Kilde: Statsministeriet

Det er ifølge Borgerligt Centrums formand, Simon Emil Ammitzbøll, en farlig retspolitisk kurs at lade danskerne stemme om en lille ændring af grundloven, som tronfølgeloven er. Derfor anbefaler han og partiet borgerne at stemme blankt til tronfølgeloven d. 7. juni.

"Det, at vi stemmer om sådan en lille del af grundloven, det er at gøre op med dansk forfatningstradition. Det er en meget risikabel vej, man lægger op til, at man i fremtiden kan have folkeafstemninger om den eller den anden småting, bare fordi det lige passer den siddende regering," siger Simon Emil Ammitzbøll til Altinget.dk.

Det er dog ikke fordi, partiet er imod ændringens indhold.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00