Analyse af 
Per Bang Thomsen
Agnete Finnemann Scheel

De Radikale forbereder sig på modvind

ANALYSE: Den voldsomme kritik af "sådan er det jo"-kommentaren har givet stof til eftertanke hos De Radikale. Partileder Margrethe Vestager skal gøres mere blød, men spørgsmålet er, om en skærpet social profil er det, der skal til.
Per Bang ThomsenAgnete Finnemann Scheel

Træerne vokser ikke ind i himlen. Heller ikke hos Radikale Venstre. Og bare rolig, vi skal nok komme i modvind igen.

Margrethe Vestager
Partileder for De Radikale
Kan 46.367 personer tage fejl?

Det er et spørgsmål, man for tiden grubler over i toppen af Det Radikale Venstre. Det er nemlig antallet af personer, som siden august har liket en sønderlemmende kritik af partiets leder, Margrethe Vestager, på hendes egen Facebook-væg.

Beskeden kom som respons på hendes nu notoriske oneliner "sådan er det jo", der faldt i forbindelse med debatten om forkortelsen af dagpengeperioden. Til trods for at man internt i partiet var begyndt at forberede sig på modgang efter et år med medvindspresse, så blev man alligevel overrasket over, hvor meget debatten kom til at fylde i medierne og den brede offentlighed.

Noget tyder på, at den succesbølge, som partiet har surfet på siden regeringsdannelsen, kan være ved at ebbe ud. De seneste meningsmålinger har vist et fald i vælgertilslutningen, og selvom man skal være påpasselig med at overfortolke udsving i meningsmålingerne, er de røde alarmer begyndt at flimre i den radikale førerbunker.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00